UFC

Poznati su dobitnici bonusa sinoćnje UFC Vegas 61 priredbe: Čak šest boraca dodatno nagrađeno

Brendan Allen 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sudionice ‘‘main eventa‘‘ nisu bile uključene

Vodstvo UFC-a je noćas opet bilo široke ruke tako da su čak šest boraca sa UFC Vegas 61 priredbe nagradili dodatnim bonusima od pedeset tisuća dolara. Podijelili su bonuse za nastup večeri i borbu večeri, a detaljnije pogledajte u nastavku članka.

Prvi bonus za nastup večeri odnio je borac bantam kategorije Guido Cannetti. Ovaj 42-godišnji borac je u meč protiv Randyja Coste ušao kao autsajder, ali je dokazao kako se i kladionice itekako znaju prevariti. Bila mu je ovo druga pobjeda u 2022. godini i druga uzastopna, a Costu je završio ‘‘submissionom‘‘ (RNC).

Chelsea Chandler također je odnijela bonus za nastup večeri, a tehničkim nokautom u prvoj rundi je pobijedila Juliju Stoliarenko. Znala je Chelsea da ne smije ići u parter s Julijom čega se i držala cijelu rundu koliko je trajala borba, a to se pokazalo i kao dobitna taktika jer ju je završila tehničkim nokautom odmah u prvoj rundi.

Brendan Allen je također dobio isti bonus. U prvoj je rundi ‘‘submissionom‘‘ završio Krzystofa Jotka, a radi se o ‘‘RNC-u‘‘. Bio je to prvi put u nevjerojatnih osam godina da je netko ‘‘submissionom‘‘ završio Jotka, a to je Allenu donijelo i dodatan bonus.

Joaquim Silva je došao do prve pobjede u čak četiri godine te je tehničkim nokautom u drugoj rundi završio Jessea Ronsona letećim koljenom i udarcima u parteru. Osim što je došao do važne pobjede, kući je odnio i finu dodatnu zaradu.

Bonus za borbu večeri pripao je Johnu Castanedi i Danielu Santosu. Ova dva borca su razmjenjivali udarce cijelo vrijeme kroz deset minuta koliko je otprilike borba i trajala, a deblji kraj je izvukao Castaneda te ga je Santos završio koljenom i još nekoliko udaraca.

Linker
15. travanj 2024 15:28