UFC

Poznati MMA trener otkrio hoće li se Jones umiroviti: ‘Uskoro ćemo gledati najdominantniju izvedbu Jona Jonesa ikada‘

Jon Jones (lijevo) i Stipe Miočić (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Mnogi ne vjeruju u tezu da će se Jones pojaviti u najboljoj životnoj formi

Brandon Gibson priprema se za UFC 309 kao da je to posljednja borba Jona Jonesa.

Jon Jones (27-1) branit će svoju titulu u teškoj kategoriji protiv bivšeg prvaka Stipe Miočića (20-4) u glavnom meču 16. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku. Jones je nagovijestio kako bi borba protiv Miočića mogla biti njegova posljednja, a Gibson vjeruje da je to vrlo moguće, iako smatra da je Jones u svojoj najboljoj formi.

"Da, mislim da je tako. Ovo je opasan sport," rekao je Gibson u intervjuu za From The Stands. "To je opasna igra koja ne daje prednost starijim borcima. Uvijek potičem sve svoje borce da odu dok još mogu, da sami odaberu kada će se povući. Jon, više nego bilo koji drugi borac, zaslužuje tu priliku da sam odluči kada će otići. Mislim da ima još puno toga u sebi. Svaki tjedan vidim njegovu vještinu protiv vrhunskih protivnika."

"Mislim da je trenutno bolji nego ikad. Nevjerojatno je koliko se razvio kao borac u teškoj kategoriji. U borbi protiv Ciryl Ganea prelazili smo iz poluteške u tešku kategoriju, što je najveća razlika u veličini. Vidjeti ga sada u pravoj teškaškoj formi je nevjerojatno. Mislim da može nastaviti boriti se protiv najboljih još dugo. Ali, isto tako, zaslužio je povući se ako to odluči i fokusirati se na svoju obitelj i svoje buduće karijerne planove."

Jonesu će biti teško nadmašiti svoj debi u teškoj kategoriji nakon što je zaustavio Ciryl Ganea u prvoj rundi "submissionom" na UFC-u 285, ali Gibson očekuje još jednu dominantnu pobjedu protiv Miočića.

"Vjerujem da je Jon sada bolji nego ikad u teškoj kategoriji," rekao je Gibson. "Njegova percepcija, vještina, tehnika, strategija. Očekujem da će 16. studenoga biti najdominantnija izvedba koju smo ikad vidjeli od Jona Jonesa."

Linker
26. rujan 2024 13:10