UFC

Poznati boksački trener spušta Usmana na zemlju: ‘Ne bi se dobro proveo ni s nižerangiranim boksačima‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kamaru Usman ove godine prezentirao je impresivan napredak u boksačkom segmentu

Nije tajna da se Kamaru Usman zaljubio u svoje ruke, odnosno u boksačke vještine. Prelaskom u dvoranu Trevora Wittmana, Usman je prezentirao određene inovacije i napredak u tom segmentu, a to se naročito očitovalo početkom ove godine.

Usman je dvaput obranio pojas, nokautiravši Gilberta Burnsa i Jorgea Masvidala. Naročito impresivan bio je nokaut protiv potonjeg, a Usman će vrlo vjerojatno tom pobjedom doći i do UFC-ove nagrade za najbolji nokaut godine. Počeo je Usman pratiti trendove nekih MMA boraca koji se žele okušati boksu pa tako Nigerijac nerijetko proziva Canela Alvareza, po mnogima trenutno najboljeg boksača svijeta.

Ipak, poznati boksački trener Teddy Atlas spušta loptu na zemlju i navodi kako Kamaru Usman nema puno toga za tražiti u boksu.

''On ima fizikalije, vrlo je snažan i dobar je udarač. Ipak, mislim da njegove najveće prednosti dolaze u parteru, sa znanjem koje posjeduje i svojim fizikalijama. Ubacite li ga s B-razinom boksača ili čak protiv 'journeymana', ako su pravila striktno boksačka, on ne bi imao naročitog uspjeha u takvim mečevima.'', rekao je Atlas, kojeg je ugostio The Schmo.

S druge strane, Teddy Atlas u nastavku razgovora nije propustio pohvaliti jednog MMA borca koji je imao izlet u boks. Conor McGregor 2017. godine boksao je protiv Floyda Mayweathera, ali izgubio je nokautom u desetoj rundi. Ipak, Atlas smatra kako je McGregor pružio respektabilan nastup protiv boksača koji je odradio 50 profesionalnih mečeva, pritom ne nikada ne izgubivši.

''Treba odati poštovanje McGregoru i reći da je u jednom trenutku bio u vodstvu. Vjerojatno ćete se začuditi kad ovo čujete, ali on je vodio nakon prve četiri runde. Bio sam tamo, radio sam taj meč za ESPN i sjedio sam uz ring s velikim Chaelom Sonnenom. Nakon četiri runde, Conor je bio u prednosti, a razlog tome jeste dobro korištenje distance i vlastite duljine ruku. Ipak, Mayweather je nakon toga odradio što je trebao i završio ga je. Ali poanta je da stilovi određuju borbe.'', objasnio je Atlas.

Inače, 65-godišnji Teddy kroz svoju bogatu karijeru radio je s borcima poput Mikea Tysona, Michaela Moorera, Timothya Bradleyja, Alexandera Povetkina, Donnyja Lalondea i brojnih drugih.

Linker
19. travanj 2024 19:52