UFC

Popularni ‘Huggy Bear‘ napokon u UFC-u, već idućeg vikenda ide na Bena Rothwella

Chris Barnett i Stipe Miočić
 Instagram
Chris Barnett dobio je priliku kakvoj se vjerojatno nije niti nadao, poziv za nastup u UFC-u

Iako je prije određenog vremena svoj nadimak službeno promijenio u "Beastboy", za fanove će 34-godišnji Chris Barnett vjerojatno zauvijek ostati "Huggy Bear", što je nadimak pod kojim se proslavio te postao svojevrsna urbana MMA ikona. Sada, nakon 12 godine karijere i 27 odrađenih profesionalnih borbi, ta će ikona nastupiti tamo gdje su mnogi smatrali kako ga zapravo neće nikad vidjeti, na najvećoj svjetskoj MMA pozornici, u UFC-u.

Barnett (21-6) je uskočio na UFC Fight Night 188, koji se održava 22. svibnja, a tamo će se suprotstaviti još jednoj teškaškoj ikoni, Benu Rothwellu. Big Benu je ovo treći planirani protivnik, nakon što je prvo ostao bez meča protiv Philippea Linsa, planiranog za protekli vikend, a onda mu je otkazao i Askar Mozharov, protiv kojeg je bio uparen za gore navedeni datum. Pomalo neočekivano, ponuda je došla Barnettu.

Zašto neočekivano? Prije svega zbog Barnettove težine te je većini upućenih prva reakcija bila pitanje kako će on skinuti svoju težinu na 120 kilograma. Naime, iako je visok tek 175 centimetara, Barnett je upravo zbog svoje težine većinom nastupao u azijskim promocijama, gdje ne postoje težinske granice. Posljednji put je nastupio u rujnu prošle godine, kad mu je vaga pokazala 136 kilograma, no u prošlosti je čak imao nekoliko borbi gdje je zadovoljavao spomenutu granicu. Ipak, hoće li biti spreman skinuti kilograme za "short notice" borbu? On vjerojatno vjeruje da hoće jer u suprotnom ne bi borbu prihvatio.

Barnetta smo prošlog ljeta mogli vidjeti u dvorani Stipe Miočića, gdje je bio jedan od glavnih trening partnera za treću borbu protiv Daniela Cormiera, odnosno upravo on je imao ulogu glumiti DC-ja u sparinzima. Trenutno se nalazi unutar niza od šest pobjeda.

Za Rothwella (38-13, 8-7) ova borba dolazi nakon poraza koji mu je u studenom prošle godine nanio Marcin Tybura, time zaustavivši njegov niz od dvije pobjede. 39-godišni Rothwell i dalje je jednako opasan kao i uvijek. Brzinu, koja se najviše gubi s godinama, nikad nije neku pretjeranu niti imao, ali kad dođe u priliku raditi na distanci koja mu odgovara, nitko nije siguran. To vam najbolje mogu opisati Stefan Struve, Alistair Overeem, Brendan Schaub i mnogi drugi.

Priredbu na kojoj će ovaj dvojac već idućeg vikenda nastupiti predvode Rob Font i Cody Garbrandt.

Linker
19. lipanj 2024 12:27