UFC

Ponajbolji boksač kategorije tvrdi da bi ‘uspavao‘ Muhammada, prvak mu hladno ‘spustio‘

Belal Muhammad

 Andy Rowland/imago sportfotodienst/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije iznio je činjenicu o borcu koja ga je, kako se čini, dobro nasmijala

Jack Della Maddalena, jedan od najbrže rastućih izazivača u UFC-ovoj velter kategoriji, siguran je da bi brzo završio borbu protiv aktualnog prvaka, Belala Muhammada. Della Maddalena (17-2 MMA, 7-0 UFC) je u posljednjoj borbi ostvario preokret kada je nokautirao bivšeg izazivača za titulu, Gilberta Burnsa, na UFC-u 299 u ožujku ove godine.

Nakon što je završio Burnsa, Della Maddalena je izazvao neporaženog Shavkata Rakhmonova, ali komplikacije nakon operacije ruke su ga privremeno udaljile iz borilišta. Ovaj 27-godišnji Australac i dalje se nada da će u svojoj sljedećoj borbi dobiti jednog od najboljih izazivača, što bi ga moglo dovesti do borbe za titulu protiv novog prvaka Muhammada (24-3 MMA, 15-3 UFC).

‘‘Mislim da će 2025. Belal pasti zbog ove lijeve ruke‘‘, rekao je Della Maddalena tijekom postavljanja pitanja na UFC-u 305. ‘‘Volio bih se boriti protiv nekoga tko je ispred mene: Shavkat Rakhmonov, Colby Covington ili Kamaru Usman.‘‘

Della Maddalena ne samo da predviđa završetak borbe protiv Muhammada, već je uvjeren da to može učiniti u prvoj rundi. Čak 12 od svojih 17 profesionalnih pobjeda postigao je nokautom.

‘‘Da, mislim da bih ga mogao uspavati‘‘, rekao je Della Maddalena o Muhammadu. ‘‘Vrlo brzo, stvarno – gotov u jednoj rundi. Nema sumnje.“

Muhammad je primijetio komentare Della Maddalene i odgovorio kritikom, aludirajući na njegovu tijesnu pobjedu protiv Bassila Hafeza koji je debitirao u UFC-u kada su se borili u srpnju 2023. godine.

‘‘Nije li ovaj tip bio srušen 50 puta od nekoga tko je prihvatio borbu samo 3 dana ranije...?‘‘

Muhammad je odgovorio na kritike odlučan u namjeri da nastavi dokazivati onima koji sumnjaju u njega da su u krivu.

‘‘Nadjačat ću JDM-a u boksu, nadjačat ću Usmana u hrvanju, i bit ću strašniji od Shavkata‘‘

Linker
03. rujan 2024 19:48