UFC

Poirier ne gubi nadu kad je u pitanju novi napad na titulu: ‘Pobjeda Makhacheva otvara nova vrata‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od ponajboljih UFC-ovih boraca lake kategorije još uvijek se nada osvajanju titule

Karijera Dustina Poiriera prava je priča o usponima i padovima, ali sretan završetak, odnosno vrhunac priče još uvijek se čeka. Poirier nikad nije ostvario svoju željom da postane UFC-ovim prvakom, a najdalje što je otišao bila je titula privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije.

U mečevima za neprikosnovenog prvaka gubio je od Khabiba Nurmagomedova i Charlesa Oliveire. Obojica su ga završili gušenjem (RNC) u trećoj rundi borbe za titulu, a posebno teško Poirieru je pao poraz od Oliveire. ‘‘Diamond‘‘ je tada razmišljao o prelasku u višu kategoriji, a preispitivao je i svoje motive o nastavku karijere.

Djelovalo je kao da će jako teško izboriti novi napad na pojas, jer u razmaku nešto većem od dvije godine, dvaput se neuspješno borio za titulu prvaka. Poiriera ovog vikenda čeka obračun s Michaelom Chandlerom, a pobijedi li Chandlera, Poirier će se ponovno uključiti u konkurenciju za napad na titulu. Dustin je na konferenciji za medije istaknuo kako mu pobjeda Islama Makhacheva nad Charlesom Oliveirom zasigurno otvara neka nova vrata.

‘‘Nikad ništa nije načisto u ovom sportu, posebno u lakoj kategoriji. Ali to mi definitivno otvara vrata, nameću se nove prilike i neki novi mečevi s novim protivnicima imaju smisla. Vidjet ćemo, ali ništa od toga nije bitno dok ne odradim meč u subotu navečer‘‘, rekao je Poirier, a potom se osvrnuo na poraz od Oliveire krajem prošle godine.

‘‘Odmah nakon borbe, bio sam slomljena s rca. Ali borba je nešto čime se bavim. Uvijek sam motiviran i jako sam fokusiran na ovaj meč.‘‘, istaknuo je Poirier koji je očito vratio svoj fokus i motivaciju.

Hoće li mu pobjeda nad Chandlerom biti dovoljna za napad na titulu, teško je procijeniti. Alexander Volkanovski favorit je za sljedećeg izazivača, a Beneil Dariush zapravo je borac koji najviše zaslužuje tu priliku, ali UFC ga stalno gura u drugi plan. Možda upravo Dariush bude sljedeći protivnik pobjedniku meča između Chandlera i Poiriera, a taj meč bio bi svojevrsni ‘‘title eliminator‘‘. Takva solucija ima najviše smisla ako će Volkanovski biti sljedeći izazivač, ali Dana White i UFC nerijetko donose odluke koje jedino njima i njihovoj blagajni imaju smisla.

Linker
17. travanj 2024 22:55