UFC

‘Podržat ću ga, sigurno‘ Cyril Gane otvoreno bodri svojeg bivšeg suparnika iz oktogona

 FEDERICO PESTELLINI/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA Federico Pestellini/imago Stock&people/profimedia
Bilo bi stvarno ludo, ali sve je moguće, on ima veliku moć

Ciryl Gane odlučio je zakopati sjekiru s bivšim suparnikom i pružiti podršku Francisu Ngannou ususret njegovom velikom boksačkom meču protiv Tysona Furyja.

„Na papiru ću reći Tyson Fury. Ali svi znaju Francisovu moć i sve je moguće tijekom borbe, tako da se nikad ne zna”, rekao je Gane za The MMA Hour.

"U ovoj borbi, podržat ću Francisa, da, sigurno, da napravim iznenađenje." nastavlja Francuz.

Ngannou i Fury trebali bi se sučeliti u boksačkoj borbi od 10 rundi u teškoj kategoriji 28. listopada (10. mjesec) u Rijadu u Saudijskoj Arabiji. Furyjeva WBC titula u teškoj kategoriji neće biti na kocki, no očekuje se da će se meč upisati u službene rekorde oba borca, što znači da će bivši UFC prvak u teškoj kategoriji imati priliku postati prvi boksač koji je službeno upisao poraz u Furyjev neporaženi profesionalni rekord.

Ngannou i Gane nekoć su bili kolege u francuskoj MMA Factory, no postali su suparnici 2022. kada se Gane borio za Ngannouov naslov prvaka u teškoj kategoriji na UFC-u 270. U tom je dvoboju Ngannou pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca unatoč tome što se natjecao s teško ozlijeđenim koljenom. Taj je okršaj u konačnici bio Ngannouov posljednji UFC nastup; napustio je UFC kao prvak početkom 2023. i potpisao ugovor s PFL-om.

Usprkos njihovoj prošlosti, Gane nema loše namjere prema "Predatoru". Čak i ako analitičari ne daju puno šanse Ngannou, Gane navija za svog bivšeg neprijatelja.

"Bilo bi stvarno ludo, ali sve je moguće, Ngannou je opasan, ima veliku moć. Ali da, na papiru, Tyson Fury bi trebao pobijediti, ali možda ćemo ostati jako iznenađeni“ nastavlja Gane.

Linker
04. srpanj 2024 09:33