UFC

Pobjedom nad Gaethjeom postao je prvi borac u povijesti organizacije koji je osvojio sve postojeće titule

Max Holloway 

 CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp
Na posljednjoj priredbi upisao je još jedan teško dostižan rekord - u karijeri je držao privremenu, neospornu i BMF titulu

Max Holloway je svojom dominantnom izvedbom i brutalnim nokautom osvojio BMF pojas na okrugloj i povijesnoj UFC 300 priredbi. Za odrađen meč dobio je puno riječi hvale, privukao je pozornost prvaka perolake kategorije Ilie Topurije koji mu do sada nije pridavao mnogo pažnje, a u nekim slučajevima ga je i omalovažavao. No ništa od toga za Hollowayja nije zasjenilo bonus od 600 tisuća dolara koji je osvojio kao pobjednik najbolje borbe večeri.

Koliko je Holloway zanimljiv i atraktivan borac najbolje govore epiteti koje stalno osvaja.

Na posljednjoj priredbi upisao se kao rekorder u još jednom području. Pobjedom nad Justinom Gaethjeom postao je prvi borac u povijesti organizacije koji je osvojio sve postojeće titule. Držao je privremenu titulu, neospornu titulu i sada BMF titulu. To je još nešto što će biti nedostižno mnogima

Zanimljivo je da ovu priliku ima samo nekolicina UFC boraca, jer se za BMF titulu mogu boriti samo odabrani. Zbog toga pojedinci koji bi se mogli uspjeti pridružiti Hollowayju u tom postignuću možemo nabrojati na prste jedne ruke.

Jedan od kandidata je i sam Gaethje koji je prethodno je držao privremeni i BMF pojas pa zato u ostatku karijere mora osvojiti još neospornu titulu kako bi ih skupio sve. Conor McGregor je još jedno ime koje bi se moglo pridružiti popisu, a to sve ovisi o tome hoće li ikada dobiti priliku natjecati se za naslov BMF-a i ponijeti ga kući.

No u knjizi rekorda Holloway se nalazi već duže vrijeme.

"Blessed" drži rekord za najviše bačenih udaraca i značajnih udaraca u povijesti UFC-a. To je rekord koji nitko drugi vjerojatno nikada neće oboriti. Havajski borac oduvijek ima značajnu prednost pred ostalim konkurentima.

Holloway je rekordnu izvedbu odradio protiv Calvina Kattara 2021. godine kada je u pet rundi upisao 445 značajnih udaraca. Tom brojkom srušio je prethodni UFC i ujedno vlastiti rekord iz 2018. od 290 udaraca u meču protiv Briana Ortege.

Linker
16. travanj 2024 12:45