UFC

Pereira reagirao na ‘Izzyjevo‘ provociranje njegovog sina: ‘Ako mu je tako lakše, razumijem‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Alex Pereira)
Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije nije htio potencirati nekakve tenzije

Puno podijeljenih reakcija javnosti izazvala je gesta Israela Adesanye nedugo nakon pobjede nad Alexom Pereirom. ‘‘Izzy‘‘ je pogledom tražio Alexovog sina, uperio je prstom prema njemu, a zatim se bacio na pod praveći se da je nokautiran.

Time je Adesanya zapravo uzvratio 12-godišnjem Alessandru. Mladi Pereirin sin još je 2017. godine napravio sličnu gestu nakon što je Pereira nokautirao Adesanyu u kickboksačkom meču koji su odradili u Brazilu.

‘‘Ovo je bilo kad sam se borio protiv Adesanye u Sao Paulo i kad sam ga nokautirao. Alessandro je ušao u ring, a ja tada nisam ni shvatio što se događa.‘‘, pričao je Pereira uoči prvog MMA meča protiv Adesanye, a potom je mladi Alessandro objasnio što je tada učinio.

‘‘Ušao sam u ring i oponašao sam što je moj otac učinio tom tipu. Udario sam se plastičnom bocom u glavu i pao sam na tlo.‘‘, rekao je Alessandro još u 11. mjesecu prošle godine.

Adesanya nije to zaboravio, uzvratio je Alessandru koji je bio jako uplakan na tribinama nakon brutalnog poraza njegovog oca Alexa. Neki su osudili Adesanyu da nije bilo potrebe za osvetom nad maloljetnim dječakom, dok je podosta onih koji tvrde da je dječak naučio važnu lekciju.

Ono što smo s nestrpljenjem čekali jest reakcija Alexa Pereire na taj Israelov čin. Očekivalo se da bi Brazilac mogao biti podosta ljutit zbog toga, ali Pereira djeluje vrlo smireno i nezainteresirano za ikakve dodatne tenzije između njega i ‘‘Izzyja‘‘.

‘‘Iskreno, ne bih učinio nešto takvo na njegovom mjestu (Adesanyinom), radi se o tuđem djetetu. Ne znam kako se Adesanya osjećao u tim trenucima. Sedam godina je trpio i vidio sam njegov užitak nakon nokauta. To je bio njegov san i ostvario ga je, ali mi ga ovdje uspoređujemo s djetetom koje je tada (2017. godine) imalo pet godina. Dosta je i utjecaja drugih ljudi bilo u tome što je moj sin učinio. Prije prošlog meča prilazili su mu reporteri te su ga ispitivali: ‘Hoćeš li to ponovno učiniti?‘, a on se smijao zato što je dijete i misli da je to smiješno.‘‘, započeo je Alex, a potom je nastavio.

‘‘Nokautirao sam Adesanyu na UFC 281 eventu, osvojio sam pojas i moj sin htio je napraviti istu tu gestu. Rekao sam mu: ‘Ne, prestani, nemoj to učiniti. Nemoj ništa učiniti‘. Ja ne bih napravio niti nešto takvo što je Adesanya napravio. Ako se on osjećao bolje nakon toga, okej, osjetio je olakšanje. Smatra li on da je tako bolje za njega, u redu, to ne mijenja ništa s moje strane.‘‘, rekao je Pereira i time dao do znanja da ne zamjera previše Adesanyi na tom činu, ali da on takvo nešto ne bi učinio.

Podosta viralan postao je i video susreta Adesanye i Pereire nedugo nakon meča. Sportski su se pozdravili tom prigodom, a ‘‘Izzy‘‘ je pokazao želju da dođe u Brazil, druži se s Pereirom i trenira s njim. Pereira se osvrnuo i na to.

‘‘On je rekao da to želi. Prekinuo je moj intervju i rekao mi je da želi doći u Brazil, ali ne da se borimo, nego samo u posjetu, zato što je prošli put završio nokautiran u Brazilu. Uvijek iskreno govorim i reći ću da postoji mogućnost da se to dogodi, znate. On je to rekao, ali ne znam je li stvarno mislio. Pitate li me imam li kakve loše osjećaje prema nekome, morao bih nakratko razmisliti, ali mislim da ne. Zapravo mogu garantirati da ne gajim loše osjećaje prema nikome.‘‘, zaključio je Pereira, a njegovo kompletno obraćanje javnosti putem YouTubea možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
01. svibanj 2024 03:48