UFC

Paddy Pimblett pred UFC debi: ‘Dva puta sam ih odbio, a sad ću postati UFC-ova nova zlatna krava‘

Paddy Pimblett
 screenshot (YouTube, UFC)
Nakon nekoliko uspješnih godina u Cage Warriors promociji, Paddy Pimblett debitirat će u UFC-u

Svakome tko je posljednjih godina pratio priredbe britanske promocije Cage Warriors, inače jedne od najkvalitetnijih u Europi, nije moglo promaknuti ime Paddyja Pimbletta. U pitanju je momak iz Liverpoola za kojeg bi na prvi pogled rijetko tko mogao pretpostaviti da je borac. Ali, možda se baš upravo u tome krije jedan od razloga ogromne popularnosti kakvu je u svojoj matičnoj MMA promociji stekao.

Dječačko lice ovog momka može vas zavarati jer u borilištu on postaje agresivna i atraktivna borilačka mašinerija. I upravo to je razlog zašto ga je UFC već dulje vremena čekao te zašto se njegov ovotjedni debi i borba protiv Luigija Vendraminija toliko spominje.

"Ovo je uvijek bilo suđeno, zar ne? Svi su znali da ću s vremenom završiti ovdje, to nije bilo pitanje, pitanje je bilo jedino kada. To vrijeme je napokon došlo i ja sam ovdje došao ostaviti trag. Uskoro će svi znati tko je ovaj dječak", rekao je Pimblett u razgovoru za MMA Junkie, otkrivši da je dva puta ranije ponudu UFC-a odbio:

"Prvi put su mi se javili 2016. godine, dok sam se još borio u perolakoj kategoriji. Nisam bio dovoljno zreo niti profesionalan, bio sam dijete koje je cijelo vrijeme partijalo. Kad su mi ponudili 2018. godine, odbio sam ih po drugi put jer tada još uvijek nisam bio pravi borac lake kategorije. Bio sam dječak koji se bori protiv muškaraca. Nisam imao pravi tim za snagu i kondiciju."

Otkrio je kako smatra da sad ima vrhunski tim koji je od njega napravio borca spremnog krenuti u visine. Nažalost, neće debitirati u Londonu, kao što je bilo planirano, ali pronašao je pozitivnu stranu toga što će to napraviti u Las Vegasu.

"Sjajno je biti u Vegasu. Naravno da sam se htio boriti u Londonu, tamo bi to bila jedna nevjerojatna energija kad bih išao prema borilištu. Publika bi poludjela. No, biti ovdje također je dobro. Ne mogu dočekati kasnije otići u institut, ovo je zapravo prvi put da sam ovdje. Uostalom, svi koji nešto znače u UFC-u su tu. Svi žele vidjeti njihovu novu zlatnu kravu, njihovog novog glavnog borca. Tu sam da u polugu zaključam Danu i Huntera, Seana Shelbyja i Micka Maynarda. Sve ću ih zatvoriti u 'headlock' gušenje i tako će vidjeti tko je novi dečko u kvartu", najavio je Paddy.

Iako nije imao dva Cage Warriors pojasa u svom vlasništvu, Paddyjeva priča u spomenutoj promociji zapravo je vrlo slična onoj Conora McGregora prema tome kakvu popularnost je stekao, velikim dijelom zahvaljujući svojoj karizmi te pomalo sličnom karakteru. Iako se ne vodi kao Irac, posjeduje irske korijene. Uostalom, teško da bi ime Paddy dobio bez nečega takvog.

Hoće li uistinu uspjeti naslijediti McGregora po pitanju popularnosti i toga kakvo zanimanje njegove borbe uzrokuju. To je izuzetno teška misija, no očito i misija na koju je Paddy spreman i s kakvom je u UFC zapravo došao.

Linker
05. svibanj 2024 18:23