UFC

Paddy Pimblett otkrio kada ćemo ga opet gledati u kavezu: Nastupit će prije završetka godine

Paddy Pimblett

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
27-godišnji borac UFC-ove lake kategorije dvaput je slavio ove godine

Dva i pol mjeseca prošla su od posljednjeg nastupa Paddyja Pimbletta. Talentirani momak iz Liverpoola 23. srpnja (7. mjesec) ove godine pobijedio je Jordana Leavitta na eventu u Londonu. Bila je to druga Paddyjeva pobjeda u ovoj kalendarskoj godini i ukupno treća otkako je prošle godine debitirao pod okriljem UFC-a.

Sva tri puta Paddy je osvojio bonus za najbolju izvedbu večeri, a osim sjajnih nastupa, Paddy je pružao i vrhunske izvedbe za mikrofonom te se brzo prometnuo u jednu od većih zvijezda UFC-ove lake kategorije, iako trenutno nije niti rangiran.

Podosta pažnje Paddy privlači i svojom navikom nakon mečeva. Pimblett se ekstremno brzo udeblja i nabije ponekad preko 20 kilograma u odnosu na ono što mu vaga pokaže dan uoči meča. Mnogi ga kritiziraju zbog toga i tvrde kako će time skratiti svoju karijeru, ali ‘‘Baddy‘‘ apsolutno ne mari za mišljenja drugih.

Što se njegovog sljedećeg nastupa tiče, čini se kako je Paddyjev period debljanja završio i mogu započeti pripreme za sljedeći nastup. Pimblett je bio jedan od sukomentatora na Cage Warriors 144 eventu, a tijekom prijenosa otkrio je kada ga možemo očekivati u kavezu.

‘‘Planiram se boriti 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu. Još čekam na protivnika. Samo čekam da mi daju protivnika i odmah potpisujem ugovor. Svi se žele boriti protiv mene. Kad se ugovor stavi pred njih, više nisu tako samouvjereni. Ne mislim ipak da me itko izbjegava, jer ja ne izgledam zastrašujuće. Dok drugi gledaju moj stil borbe, svi misle da me mogu pobijediti. Ne smatram da me netko izbjegava, jer ja sam popraćen puno više od većine drugih boraca. Svi će me pokušati pobijediti kako bi ukrali ‘hype‘, ali nikome to neće poći za rukom.‘‘, rekao je Pimblett, a na upit s kime bi se on rado borio, Paddy je u svom stilu odgovorio.

‘‘Ja sam ovdje zvijezda. Ne moram o nikome pričati.‘‘

Brojna imena prozivala su Paddyja proteklih mjeseci, od Jareda Gordona, preko Ilie Topurie pa sve do Terrance McKinneyja. Na koncu će UFC odlučiti koga će mu ponuditi, ali u svakom slučaju zanimljiva je informacija da ćemo Paddyja gledati još jednom ove godine.

Još nije poznato tko će predvoditi UFC 282 event, ali Paddy Pimblett zasigurno neće, bez obzira koliko popularan bio u ovom trenutku. Jiri Prochazka i Glover Teixeira spominju se kao borci koji će nastupiti u glavnoj borbi te večeri, ali službene potvrde još nema.

Linker
18. travanj 2024 20:59