UFC

‘On mu je oduzeo muškost. Mek je poput kolača i nema kičme, a čak šest puta je odbio borbu protiv ovog mog borca‘

Conor McGregor

 Joel Marklund/zuma Press/profimedia
Abdelaziz je poznat kao osoba koja nema ‘dlake na jeziku‘

McGregor vs. Gaethje? Prema riječima Gaethjeovog menadžera, taj se meč mogao dogoditi, no McGregor je bio taj koji je oklijevao prihvatiti borbu.

Ali Abdelaziz, menadžer američkog borca, nedavno je gostovao na Submission Radio emisiji gdje je raspravljao o različitim temama, uključujući potencijalnu borbu McGregor-Gaethje koja se, čini se, možda nikad neće dogoditi. Prema njegovim riječima, McGregor je taj koji nije želio potpisati ugovor.

"Budimo realni, Conor McGregor nikada, nikada, nikada... Ponudili su mu ovu borbu najmanje pet puta", rekao je Abdelaziz. "Najmanje pet puta. Nikada nije htio imati posla s Justinom Gaethjeom. Rekao je da razlog zašto ne želi borbu s njim leži u tome što je Justin govorio loše o njemu na Twitteru i Instagramu. Povijest koju imamo s njim, očito nije htio izgubiti protiv našeg tima."

Gaethje je nedavno ispričao sličnu priču za TMZ Sports, iako je tvrdio da je zapravo šest puta ponuđen meč s McGregorom, koji nikada nije bio potpisan. Gaethje je tada rekao kako McGregor ne može riskirati borbu s njim jer "kako bi izgubio od mene nije način na koji može izgubiti i nastaviti biti Conor McGregor. To je veliki rizik za njega i on uvijek nešto priča, pokušavajući skrenuti pozornost sa stvarnih boraca u kavezu."

Abdelaziz ima malo drugačiji pogled na stvari, tvrdeći da borci dobivaju upute da se ne prepiru s McGregorom na društvenim mrežama ako žele biti ugovoreni za borbu protiv njega.

"Posljednjih pet, šest godina nudili smo Justina Gaethjea toliko puta", rekao je Abdelaziz. "Nikada, nikada ovaj čovjek—čak mi je i UFC rekao, ‘Hej, ostavi ga na miru. Nemoj se svađati s njim. Ne voli boriti se protiv ljudi koji govore loše o njemu na internetu.‘ Obećavam vam, voli on biti taj koji započinje razgovor, a vi morate uzvratiti."

"Zašto mislite da je Michael Chandler bio tako ljubazan prema njemu? Zašto? Jer su mu rekli da ne govori loše o Conoru. Conor mora biti taj koji započinje, a ti uzvratiš. On je mentalno slab. Mek je poput kolača. Nema kičme i ništa ne vrijedi."

Povijest između McGregora i Abdelazizovih boraca proteže se još od McGregorovog ružnog sukoba s Khabibom Nurmagomedovom. Kada su se borili na UFC-u 229, Nurmagomedov je pobijedio McGregora submissionom u četvrtoj rundi, ali tada je izašao iz kaveza i započeo tučnjavu s McGregorovim timom. Kao rezultat tog incidenta, McGregor, Nurmagomedov i nekoliko njihovih suradnika su kažnjeni i suspendirani.

Unatoč "post-fight" neredima, Abdelaziz vjeruje da je pobjeda Khabiba bila toliko dominantna da je zauvijek promijenila McGregora.

"Prošlo je šest godina otkako je Conor izgubio dušu od Khabiba", rekao je Abdelaziz. "Khabib mu je uzeo sve. Oduzeo mu je muškost. Oduzeo mu je dušu. Nikad više nije bio isti. Nikad više neće biti isti. Uzeo mu je sve. Svaki put kad se pogleda u ogledalo, sjeti se Dagestanca s perikom na glavi. Nevjerojatno. Uništio ga je."

"Khabib je rekao, ‘Promijenit ću ti lice. Promijenit ću ti mentalitet.‘ Sjećate li se toga? UFC je izgubio toliko novca zbog Khabiba. Ali to je igra. Moraš se boriti protiv najboljih, a Khabib je bio najbolji u tom trenutku, a Conor se borio protiv najboljeg i dobio je batine."

Linker
07. listopad 2024 17:17