UFC

‘On je najbolji u povijesti, daleko najbolji! Nismo mogli pronaći nikog drugog tko bi odradio taj posao na takav način‘

Dana White

 Kyle Stevens/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ov predsjednik odao je poštovanje čovjeku koji je dio organizacije dulje od 25 godina

UFC je kroz svoju povijest iznjedrio brojne borce koji su na vrhuncima svojih karijera bili neka od glavnih lica organizacije. Tu se ističu imena poput Jona Jonesa, Conora McGregora, Andersona Silve, Georgesa St-Pierrea itd.

Osim boraca, postoje još neke osobe koje su se sjedinile s UFC-om u toj mjeri da nas automatski asociraju na UFC. Dana White kao dugogodišnji šef organizacije definitivno je jedan od zaštitnih znakova UFC-a, ali sličan status uživa i jedan od komentatora.

Radi se o Joe Roganu. Legendarni komentator i tvorac najpopularnijeg podcasta na svijetu (‘The Joe Rogan Experience‘) komentatorsku ulogu u UFC-u obavlja još o 1997. godine. Više od 25 godina Rogan je dio vodeće svjetske MMA organizacije, a njegov glas i poznavanje sporta uistinu obogaćuju prijenose u kojima vrši ulogu komentatora. Svoje poštovanje ka Roganu iskazao je i Dana White.

"Smatram ga najboljim u povijesti. Neka se nose svi oni koji su radili bilo kakav komentatorski posao u borilačkom sportu prije svega ovoga. Rogan je daleko najbolji.", započeo je Dana gostujući u "2 Bears, 1 Cave" podcastu, a zatim je istaknuo važnost Roganovog poznavanja sporta i načina na koji ga približava gledateljima koji nekoć nisu bili upućeni u ono što se događa tijekom borbe, posebno kada se borba odvija u parteru.

"Ono što je bilo briljantno u vezi Joea Rogana i zbog čega je bio ključan u izgradnji ovog sporta, nitko (od komentatora) osim njega nije mogao razumjeti što se događa dok se borba odvija u parteru. Rogan bi vam u detalje objasnio što se događa i bio bi korak ispred samih boraca dok se borba odvija. Nismo mogli pronaći nikog drugog tko bi to odradio na takav način. Također, kad god biste vidjeli tog tipa pred kamerama kako priča o borbama, znali biste, osjećali biste u dubini duše da ovo nije tip koji radi taj posao samo zato jer je plaćen. On voli ovo sranje. Najbolji je u povijesti tog posla.", rekao je Dana.

Teško je ne složiti se. Koliko god Joe Rogan imao grešaka tijekom svoje karijere i koliko god je njegova strast za sportom ipak nešto manja proteklih godina, Roganova ostavština u ovom sportu nemjerljiva je i uvijek će biti na glasu kao jedan od najboljih komentatora u povijesti borilačkih sportova.

Linker
23. rujan 2024 14:01