UFC

Oliveira odustaje od Conora: ‘Zaboravite ga! Pobijedit ću Makhacheva, a zatim ću izazvati Khabiba‘

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Najbolji MMA borac lake kategorije pristaje na meč protiv Khabibova nasljednika

Pokušavao je Charles Oliveira dati UFC-u do znanja kako želi veliki meč kojim će se dobro naplatiti, a tko je bolji za takve stvari, nego Conor McGregor.

‘‘Do Bronx‘‘ je proteklih tjedana više puta isticao kako je to meč koji želi ako može birati, a naišao je i na poneke osude zbog toga. Jasno je kako irska zvijezda ne zaslužuje borbu za pojas te da laka kategorija obiluje vrhunskim borcima koji puno više zaslužuju ‘‘title shot‘‘.

Meč u kojem Oliveiru žele vidjeti gotovo svi MMA fanovi, jeste onaj protiv Islama Makhacheva. Sjajni Dagestanac najadekvatniji je kandidat za biti Oliveirinim protivnikom u meču kojim će se odrediti prvak UFC-ove lake kategorije. Jedno vrijeme problem je bio u lokaciji gdje bi se ovaj meč održao.

Makhachev i njegov tim gurali su Abu Dhabi u prvi plan, ali Oliveira se silno želi boriti u Brazilu. Jučer ste imali prilike čitati kako Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov pristaju da se taj meč odradi u Brazilu, a čini se kako je Oliveiri dosta prozivanja McGregora i sada se u potpunosti okreće Makhachevu.

‘‘Gledajte, neću reći da ću ga ‘submittati‘ ili nokautirai, ali pobijedit ću ga. Slušajte: Ja ću pobijediti Islama Makhacheva. Problem ove kategorije zove se Charles Oliveira. To je pravi problem u kategoriji. Nije bitno što oni govore. Ako stvarno žele taj meč, ja ga također želim. Gledajte, zaboravite na Conora McGregora sada. Zaboravite! U Brazilu, Charles Oliveira protiv Islama Makhacheva. Je li to meč koji želite? Onda ćemo ga imati. Charles Oliveira protiv Islama Makhacheva u Brazilu.‘‘, poručio je ‘‘Do Bronx‘‘ u razgovoru za Ag. Fight.

Islam Makhachev predodređen je od strane Khabibova oca kao nasljednik Khabiba Nurmagomedova. S obzirom da se Khabib povukao u listopadu (deseti mjesec) 2020. godine, Makhachevu se otvorila prilika da postane prvakom. Oliveira se nada pokvariti planove Dagestancima, a nakon toga prozvat će i Khabiba.

‘‘Pobijedit ću ga (Makhacheva). A tko zna, možda se onda i Khabib vrati iz mirovine. Mislim da ti tipovi previše pričaju. Pokušavaju mi ući u glavu, ali to nije moguće. Khabib je bio prvak, imao je 29 pobjeda zaredom i nikad ništa nije pričao. Uvijek je prodavao mečeve na ispravan način. Ali on danas previše priča, a ako ćemo pričati, onda ću ja reći: Pobijedit ću Islama Makhacheva, a zatim ću izazvati Khabiba da se vrati iz mirovine. To je borba koju svi žele vidjeti. Nije li to meč koji bi svi gledali? Svi govore da je Khabib čvrst. Ja ga poštujem puno, ali u posljednje vrijeme, on jednostavno previše priča.‘‘, dodao je Oliveira.

Teško će se Khabib vratiti nakon obećanja koje je dao majci, ali porazi li Oliveira njegovog pulena, Khabib bi došao na veliku kušnju, veću nego sve one na koje ga Dana White stavljao svojim novčanim ponudama.

Linker
20. travanj 2024 17:43