UFC

Oliveira i Makhachev bez ikakvih problema na vagi: Pogledajte sjajnu fotografiju Oliveirinog tima

Charles Oliveira i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borba za titulu u lakoj kategoriji od sada je i službena te više nema zapreka ka održavanju iste

Svi smo barem malo bili u strahu da će Charles Oliveira imati problema na vagi kao što je imao u petom mjesecu ili kao što je imao višestruko puta u svojoj profesionalnoj karijeri. Brazilac je ušutkao kritičare ovaj put i prvi se pojavio na vagi.

154,5 ‘‘lbs‘‘ pokazala je vaga, pola ‘‘pounda‘‘ ispod gornje granice i Oliveira je svoj posao uspješno odradio. Brazilac je dobro izgledao na vaganju, a jako zanimljiva fotografija njega i njegovog tima prokružila je internetom. Vidljivo je kako je cijeli njegov tim uložio napor u njegovo skidanje kilaže i Brazilci su u Abu Dhabi došli sa sjajnom timskom kohezijom.

Islam Makhachev ubrzo je također stao na vagu, a došao je s identičnom kilažom kao i Oliveira. Dagestanac po običaju izgledao ‘‘izrezano‘‘, snažno i više nego spremno za ono što ga sutra navečer čeka.

Alexander Volkanovski također je morao stati na vagu, jer je u Abu Dhabi došao kao rezervni borac u slučaju da Oliveira ili Islam otkažu svoj nastup. Da bi Volkanovski bio isplaćen za svoju ulogu rezerve, morao je uspješno odraditi vagu, a to je i odradio. Profesionalac kao i uvijek, prvak perolake kategorije bio je točno na gornjoj granici lake kategorije (155 ‘lbs‘).

Aljamain Sterling i T.J. Dillashaw također su uspješno odradili vaganje za meč u kojem je ulog titula prvaka u bantam kategoriji. Jedna borba nažalost je otkazana. Meč između Zubaire Tukhugova i Lucasa Almeide otkazan je zbog problema sa skidanjem kilaže, a probleme je imao Tukhugov.

Katlyn Chookagian jedina je pala vagu, a gornju granicu muha kategorije prekoračila je za 0,68 kg i ostat će bez dijela honorara u meču protiv Manon Fiorot.

Svi ostali sudionici uspješno su odradili svoje dužnosti, a rezultate vaganja možete pročitat pri dnu teksta. Borcima još slijedi ceremonijalno vaganje koje će se održati od 14:00h po našem vremenu, a nakon toga preostaje pričekati sutra i 16:00h kada event napokon započinje.

UFC 280 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Charles Oliveira (154.5) vs. Islam Makhachev (154.5)

Aljamain Sterling (135) vs. T.J. Dillashaw (135)

Petr Yan (136) vs. Sean O’Malley (135.5)

Beneil Dariush (156) vs. Mateusz Gamrot (156)

Katlyn Chookagian (127.5)* vs. Manon Fiorot (125.5)

Preliminarni dio priredbe:

Belal Muhammad (170) vs. Sean Brady (171)

Makhmud Muradov (185.5) vs. Caio Borralho (186)

Volkan Oezdemir (206) vs. Nikita Krylov (206)

Abubakar Nurmagomedov (170.5) vs. Gadzhi Omargadzhiev (171)

Armen Petrosyan (186) vs. AJ Dobson (185)

Malcolm Gordon (126) vs. Muhammad Mokaev (126)

Karol Rosa (135) vs. Lina Lansberg (135)

Alexander Volkanovski (155) — izvagao se kao rezervni borac

Linker
25. svibanj 2024 13:48