UFC

Oglasio se Khabib: ‘Najbolji si borac na svijetu, brate! Gdje sam bio? Sve sam već rekao, poštujte moju odluku!‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev 

 Instagram (khabib Nurmohamadov)
Makhachevu je ovo bila 13. pobjeda zaredom

Sinoć je u Abu Dhabiju Islam Makhachev drugi puta obranio svoju titulu u lakoj kategoriji i to opet protiv istog protivnika. Prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski prihvatio je meč samo deset dana prije održavanja jer je Makhachev ostao bez protivnika nakon što se Charles Oliveira ozlijedio na jednom od posljednjih treninga pred polazak u Abu Dhabi. Brazilac je zadobio posjekotinu te je morao otkazati nastup, a na njegovo mjesto uskočio je "The Great", ali nije se najbolje proveo.

Ponos Dagestana upisao je pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon što je pogodio Volkanovskog "high kickom" u maniri Cro Copa, a onda ga dokrajčio udarcima u parteru. Bio je to puno bolji nastup prvaka kategorije do 70 kilograma od prošlog puta kada je s Australcem makedonskih korijena otišao sve do sudačke odluke u veljači ove godine na UFC-u 284.

Ono što su mnogi primijetili jest da se u kutu Makhacheva nije našao Khabib Nurmagomedov. Otprije je poznato da je odlučio povući se iz MMA-a u svakom segmentu, kako borilačkom, tako i trenerskom, ali ipak je bilo podosta upita i interesiranja zašto ga nema.

Ipak, vrlo brzo nakon borbe oglasio se na društvenim mrežama, gdje je napisao:

"Najbolji borac na svijetu! Volim te brate, čestitam! Neki pitaju gdje sam bio i zašto mu nisam bio u kutu. Već sam rekao, napustio sam sve vezano uz MMA, ne idem na borbe i nisam ni u čijem kutu. Molim vas da poštujete moju odluku kao što ju poštuju moji prijatelji, sparing partneri i moja braća. Ovo što je naš tim postigao uvijek će biti u povijesnim knjigama ovog sporta."

Prava je šteta što stvarno i nećemo viđati istinsku legendu ovog sporta na priredbama, ali trebamo poštovati njegovu odluku. U svakom slučaju, lijepo je vidjeti da Makhachevu sjajno ide i bez njega.

Linker
15. svibanj 2024 01:02