UFC

‘Odličan nokaut, vidimo se uskoro!‘: Magomed Ankalaev dobio je poruku iz Pereirinog tima

Magomed Ankalaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nakon odlične pobjede nad Johnnyjem Walkerom, Magomed Ankalaev postao je kandidat za napad na pojas u poluteškoj kategoriji

Podosta dugo čekao je Magomed Ankalaev na novu pobjedu, sve do sinoćnje borbe protiv Johnnyja Walkera. Dagestanski poluteškaš prije tog meča nije slavio od sedmog mjeseca 2022. godine i pobjede nad Anthonyjem Smithom. Jedan od razloga dugog čekanja na novu pobjedu leži u činjenici da je Ankalaev odradio samo dva meča nakon toga.

Krajem 2022. godine borio se protiv Jana Blachowicza za upražnjenu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, ali meč je završio neriješenim ishodom. Novi meč Ankalaeva gledali smo u desetom mjesecu protekle godine, a borba protiv Johnnyja Walkera okončana je ‘‘no contestom‘‘ u prvoj rundi. Ankalaev je nedozvoljenim udarcem pogodio Walkera, došlo je do prekida borbe, a pobjednik nije mogao biti proglašen u takvoj situaciji.

Napokon je Ankalaev upisao pobjedu nokautiravši Johnnyja Walkera na prvom ovogodišnjem UFC-ovom eventu i tom pobjedom učvrstio je svoje mjesto pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije. Magomed je u meč protiv Walkera kao ušao kao trećerangirani izazivač unutar UFC-ove poluteške kategorije, dok je Walker sa sedmog mjesta tražio skok unutar top 5. Pobjednik ovog meča mogao bi kasnije ove godine napasti i pojas u poluteškoj kategoriji, a Magomed Ankalaev već je dobio svojevrsnu prozivku iz redova šampionskog tima.

‘‘Odličan nokaut. Vidimo se uskoro.‘‘, poručio je Glover Teixeira putem Twittera.

Glover je inače timski kolega i ponajbolji prijatelj prvaka Alexa Pereire. Očito Brazilac vidi Ankalaeva kao budućeg izazivača, ali očekuje se da Jamahal Hill bude sljedeći protivnik Alexa Pereire. Nakon toga, u igri će bit Ankalaev i pobjednik meča između Aleksandra Rakića i Jirija Prochazke. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ bit će na slatkim brigama. Gloverov ‘‘tvit‘‘ nije ostao nezamijećen od strane Ankalaeva. Ruski poluteškaš zahvalio je bivšem prvaku UFC-ove poluteške kategorije i poručio je kako je ‘‘već sada spreman za njegovog tipa (Pereiru).‘‘

Zanimljive su reakcije i ostalih UFC-ovih boraca na sinoćnji meč između Ankalaeva i Walkera. Tako je Dustin Jacoby već pri početku meča napisao:

‘‘Walker nije fokusiran na zadatak, već sada to mogu reći!‘‘

Moglo bi se reći da je Jacoby bio u pravu. Belal Muhammad šalio se putem Twittera prisjećajući se meča koji su Walker i Ankalaev odradili u Abu Dhabiju. Tada je došlo do konfuzne situacije između liječnika i Walkera, a nakon što se nisu uspjeli najbolje sporazumiti, liječnik je zatražio prekid meča.

‘‘Nadam se da neće uvodit liječnika.‘‘

‘‘Onaj liječnik iz Abu Dhabija sigurno se negdje smije u ovim trenucima.‘‘, neki su od Belalovih ‘‘tvitova‘‘.

Paulo Costa predložio je Ankalaeva kao sljedećeg izazivača, Billy Quarantillo tvrdi da je Jamahal Hill i dalje najbolji poluteškaš na svijetu, a Merab Dvalishvili jednostavno je čestitao Ankalaevu.

Linker
27. travanj 2024 08:09