UFC

Odlazi dvostruki UFC prvak Brandon Moreno: ‘Jednostavno mislim da sam dosegao granicu u svom umu i umoran sam‘

 Brandon Moreno

 Ismael Rosas/ Eyepix Group/Avalon/Profimedia
‘Nije zbogom, samo me prčekajte i budite strpljivi, pustite da se moje tijelo i glava oporave, a onda se vraćam po titulu‘

Dvostruki bivši UFC prvak muha kategorije objavio je u ponedjeljak da će uzeti pauzu od MMA nakon poraza podijeljenom odlukom sudaca od Brandona Royvala u UFC Mexico Cityju u veljači. U video poruci na Instagramu, 30-godišnji Moreno je naglasio da se ne planira umiroviti, već da mu jednostavno treba malo odmora nakon što je pretrpio svoj prvi niz od dva poraza od 2018. godine.

“Jednostavno mislim da sam dosegao granicu u svom umu i umoran sam,” rekao je Moreno.

Moreno (21-8-2) je bio jedan od glavnih aktera muha kategorije od ponovnog potpisivanja ugovora s UFC-om za svoj drugi angažman u promociji 2019. godine. Moreno je dvaput osvojio pojas pobjedama nad Deivesonom Figueiredom tijekom sage od četiri borbe s Brazilcem u periodu od tri godine, ali je onda prošlog srpnja izgubio naslov porazom podijeljenom odlukom od Alexandrea Pantoje. Očekivalo se da će Moreno biti glavni izazivač za ponovno sučeljavanje s Pantojom, ali je na kraju tu priliku izgubio još jednim neuspjehom podijeljenom odlukom sudaca protiv Royvala.

"Nije zbogom ili nešto slično, samo me čekajte i budite strpljivi sa mnom, pustite moje tijelo, ali više od svega moj um, moju glavu, da se pribere i oporavi. Zadnji put kad se to dogodilo, vratio sam se i postao svjetski prvak. Volio bih misliti da opet mogu učiniti isto, a kad se vratim, krenut će kaos. I dalje mislim da sam nevjerojatan borac i imam sve kvalitete i sposobnosti da ponovno budem prvak”, poručio je Moreno.

Morenov menadžment potvrdio je da je objava meksičkog borca signalizirala samo pauzu.

Cijelu Morenovu poruku na hrvatskom možete pročitati ispod.

Prijevod Instagram videa

"Što da kažem? Čak i mjesec dana nakon borbe, još uvijek pomalo shvaćam što se dogodilo. Zahvalan sam na prekrasnom trenutku jer je ta šetnja do oktogona u Areni CDMX bila super cool. Bilo je to nešto posebno i jako lijepo jer sam zadnji put tamo bio 2019. godine i tada su već znali tko sam i bilo mi je odlično, ali nije ni usporedivo s ovim što sam dobio sada. Svi su me podržavali i pjevali moju pjesmu, bilo je prekrasno.

U isto vrijeme, pomalo me frustrira jer sam se toliko trudio pobijediti. Kamp je bio jako dobar. Uspio sam se držati podalje od ozljeda i mogao sam raditi jako dobro. Dao sam sve od sebe da dođem do pobjede, ali to se nije dogodilo. Sada imam dva uzastopna poraza, dva čudna poraza. To su gubitci u kojima možemo argumentirati da sam pobijedio. Očito, na kraju dana, gubitak je gubitak. Iako je jedan tip otišao u bolnicu, a drugog su morali iznijeti u invalidskim kolicima iz arene, ipak nisam pobijedio.

Osjećam se kao da sam u periodu gdje radim, posvećen sam, ali rezultata jednostavno nema i to je vrlo frustrirajuće. To je nešto što me čini jako tužnim, ali nešto što me čini onim što jesam je to što uvijek nađem način da se vratim.

Mislim da sam samo umoran. Umoran sam od medija, istih pitanja, vibre, stalnog pritiska. Mislim da je to zbog svega što sam natovario na svoja leđa u posljednjih nekoliko godina. Došao sam do točke u kojoj mi je um pod stresom i samo se želim malo odmoriti. Ne kažem da se 100 posto udaljavam od MMA-a, ali želim uzeti pauzu da se odmorim, biti sa svojom obitelji i jednostavno biti normalna osoba, biti sa svojim kćerima i jednostavno raditi nove stvari.

Ima mnogo stvari koje nisam napravio jer sam 100 posto usredotočen na svoj trening. Ovo nikako nije zbogom.

Samo mislim da sam dosegao granicu u svom umu i umoran sam. Ali izvan toga, sve je izvrsno. Sretan sam. Odlazim s događajem 24. veljače sa svim Meksikancima koji su pobijedili: ‘El Loco‘ Torres, Daniel Zellhuber, Edgar Chairez, Yazmin Jauregui, Jesus Aguilar, svi su imali visoko podignutu našu zastavu i moramo ih nastavi podržavati. Znam da dolazi više meksičkih talenata i vidjet ćemo ih na velikim UFC događajima. Tako da odjavljujem se s tim i podrškom. Svi koji me podržavaju su u potpunosti na mojoj strani i nema šanse da ću im se ikada moći odužiti. U ovom trenutku, sve što obećajem je da ću se nastaviti boriti, ići naprijed i da ću pronaći pravi. Učinit ću sve da se ponovno priberem. Želim to učiniti, znam da to mogu i učinit ću to. Bit ću prvak."

Linker
23. travanj 2024 03:11