UFC

‘Nisu baš pametni... Pokušavaju sve, ali se svejedno utapaju. Neka nokautiraju sami sebe jer su za k***c!‘

Dana White

 Inpho/Laszlo Geczo/Imago Sportfotodienst/Profimedia
Dana White bio je vrlo kritičan prema PFL-u tijekom medijske konferencije održane po završetku UFC-a 307

Uoči minule UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju, PFL je objavio promotivni video za svoju nadolazeću borbu za titulu između Larisse Pacheco i Cris Cyborg, koja će se održati 19. listopada u Saudijskoj Arabiji. U središnjem fokusu videa je pobjeda Pacheco nad Kaylom Harrison 2022., a on taj PFL-ov potez vidi kao još jedan primjer očaja suparničke promocije za koju ističe da se nalazi u iznimno nepovoljnom financijskom položaju.

"Toliko novca gube da mogu reći: ‘Je**no, samo naprijed!‘. Donn Davis je nedavno rekao da će potrošiti više novca nego mi na Sphere. To zvuči je**no briljantno, i koliko će ulaznica prodati?", rekao je čelni čovjek UFC-a na medijskoj konferenciji nakon priredbe u Delta Centru pa nastavio kritizirati vodstvo PFL-a: "Nisu baš bistri. Oni se utapaju... Ali sve u redu, neka nokautiraju sami sebe. Za ku**c su. Nisu dobri u onome što rade pa pokušavaju sve što mogu ne bi li im krenulo".

Harrison se rastala s PFL-om nakon pobjede nad Aspen Ladd u studenom prošle godine, odnosno godinu dana nakon poraza u uvodno spomenutom meču s Pacheco (koju je prije toga dva u dva navrata pobijedila). Nakon što se pridružila UFC-u, Harrison je brzo postala hit-borkinja bantam kategorije, podigla je svoju popularnost i "rating" na višu razinu, a White tvrdi da je to posljedica odlaska iz okoline u kojoj se prethodno nalazila.

"Kada dođete ovdje, to je drugačija razina i borci to osjećaju. Je**no truneš u PFL-u ili Bellatoru godinama, a kada konačno dođeš ovdje, onda osjetiš razliku", podvukao je UFC-ov predsjednik.

Linker
07. listopad 2024 08:38