UFC

Nate Diaz opovrgnuo navode Dane Whitea: ‘Prodaju priču da sam htio ovaj meč, ali ja ga ne želim‘

Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
37-godišnji Nate Diaz oduvijek je bio borac ‘‘bez dlake na jeziku‘‘, a tako će i napustiti UFC

Jako tešku oproštajnu borbu UFC je ugovorio Nateu Diaz koji se ovog vikenda bori u sklopu glavne borbe večeri na UFC 279 eventu. Nateu će to biti posljednji nastup unutar UFC-ova kaveza, a UFC ga je upario s Khamzatom Chimaevim.

Neporaženi čečensko-švedski borac stilski djeluje poput ‘‘noćne more‘‘ za Natea Diaza i ogroman je favorit ususret ovom meču. Mnogi se pitaju zašto UFC nije upario Diaza s nekim poput Tonyja Fergusona, Dustina Poiriera, Justina Gaethjea ili Dana Hookera, jer to su sve redom borci koji bi stilski bili puno zanimljivije opcije za Diaza.

Dana White pravdao je sebe i UFC-ove ‘‘matchmakere‘‘ objašnjenjima da je Diaz tražio meč protiv Chimaeva te da su samo udovoljili njegovim željama. U razgovoru za ESPN, Nate je opovrgnuo te navode UFC-ovog predsjednika.

‘‘Oni sada prodaju priču da sam ja tražio ovaj meč, a ja nisam tražio tu borbu. Ne želim, nisam ju nikad htio i niti dalje ju ne želim. Ali nije me briga, borit ću se s bilo kim. Pritisak je na njemu. Bolje mu je da me završi, jer njega vide kao novog ubojicu u gradu. Čak se niti ne radi o tom tipu (Chimaevu). Radi se o tome da pokušavaju stvoriti tog tipa. Shvatio sam da me nežele pustiti jer sam najbolji borac ovdje, a neće me pustiti dok taj status ne prebace na nekog drugog. Moram stvoriti novo lice za njih. Okej, nema na čemu, idemo ga stvoriti. Nema na čemu, UFC. Nema na čemu, Dubai.‘‘, poručio je Diaz u svom stilu.

Nate je bio uvijek borac ‘‘bez dlake na jeziku‘‘ i sigurno neće biti suzdržan prilikom razotkrivanja svih laži i dezinformacija kojima Dana White obmanjuje javnost i UFC-ove fanove.

Svima je bilo jasno da ovo nije meč koji bi Chimaeva naročito interesirao, posebice jer Nate nikada nije tajio da se ne voli boriti s hrvačima koji bi ga rušili i kontrolirali sve do kraja meča. Nate je uvijek preferirao pravu tučnjavu, a upitno je hoće li se Khamzat Chimaev odlučiti na takav meč, dokle god ima jasan put ka pobjedi.

Linker
04. svibanj 2024 18:16