UFC

Nakon dvije godine vraća se borkinja najavljena kao buduća UFC prvakinja - i to u novoj kategoriji!

Tatiana Suarez
 screenshot (YouTube, UFC)
Napokon bismo ponovno u Octagonu trebali gledati sjajnu Tatianu Suarez

Sredinom 2019. godine, Tatiana Suarez najbolje je kotirala kao iduća izazivača za UFC-ovu titulu slamka kategorije. Ova bivša vrsna hrvačica u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri upisala je osam čistih pobjeda, od čega pet u UFC-u, a također ima titulu pobjednice Ultimate Fightera. Način na koji pobjeđuje donio joj je nadimak "Ženski Khabib", ili "Ženski Usman" i sve je bilo spremno za najveći ispit njene dotadašnje karijere.

Ipak, teška ozljeda vrata na dulje ju je vremena izbacila iz stroja. Kao osoba koja je već u životu prošla i puno lošiju situaciju, odnosno zloćudni karcinom štitnjače zbog kojeg je ostala bez nastupa na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, prihvatila je to i strpljivo krenula na put oporavka i povratka. Dok se oporavlja prvo je spominjala kako ne želi odmah pri povratku na titulu, no i to se s vremenom promijenilo. Posljednje izjave navodile su na to kako namjerava podići se u muha kategoriju, što će i napraviti.

Kako otkriva Ariel Helwani, Suarez bi se trebala vratiti na UFC 266 priredbi, koja se održava 26. rujna, a tamo bi ju trebala čekati borkinja koja je nastupila u prvoj borbi za titulu muha kategorije, Roxanne Modafferi. Iskusna 38-godišnja Modafferi (25-18, 4-6 UFC) trenutno se na službenoj ljestvici kategorije nalazi na devetom mjestu, pa bi Tatiana u novoj diviziji mogla odmah uskočiti u Top 10. Naravno, to ne bi bilo blizu onoga što je izgradila u slamki, gdje je prije pauze dogurala do prve pozicije, no očito je procijenila kako skidanje kilograma više nema smisla. Borba još uvijek nije službeno potvrđena, no Helwani je po pravilu itekako dobar izvor.

I uistinu je Tatiana bila jedna od krupnijih djevojaka slamka kategorije. 165 centimetara visoka, dugih nogu i sjajne građe za hrvanje i grappling, vjerojatno neće biti prevelike razlike u njenim performansama, ali bi moglo doći do napretka oko njenog najvećeg nedostatka. Posljednja borba pokazala je probleme s kondicijom, koji se pojavljuju pred kraj druge runde. Kako se tako nešto često pojavljuje kao posljedica skidanja prevelikog broja kilograma, moguće je da se to sad promijeni. S 57 kilograma ne bi Tatiana trebala biti ništa manje opasna nego s 52.5.

Linker
25. travanj 2024 06:23