UFC

Najavljen je UFC-ov povratak u Zapadnu Australiju. ‘Jedva čekam opet vidjeti najvatrenije borilačke fanove‘

UFC 305 Perth

 Instagram/ufc
Perth je izabran kao grad domaćin za nadolazeći UFC 305, priredba se održava 18. kolovoza

Dana White je sa svojim najbližim suradnicima objavio da se UFC po treći put vraća u Perth, prijestolnicu Zapadne Australije. U veljači 2018. taj grad je ugostio priredbu predvođenu Romerom i Rockholdom dok je u veljači 2023. godine održan event s Makhachevom i Volkanovskim na čelu.

UFC je potpisao ekskluzivni ugovor s vladom Zapadne Australije i turističkim odjelom navedene australske savezne države u sklopu "Walking On The Dream" turističke kampanje. Cilj te kampanje je unificirati ponudu tog dijela Australije kroz sportska i kulturna događanja sve u cilju većih brojki u turizmu. Dio tog programa, poglavito onaj sportski, poistovjećuje se sa saudijskim programom "Riyadh Season". Priredba će se održati u RAC Areni koja je prošli puta srušila rekorde u zaradi od karata.

"Perth, uzbuđen sam vidjeti vas opet! Nakon rekordnog eventa u 2023. godini, ne mogu dočekati da dovedemo još jedan veliki PPV event u Zapadnu Australiju. Perth je grad svjetske klase s najvatrenijim borilačkim fanovima koje sam ikada vidio. UFC 305 će biti nevjerojatan" rekao je uzbuđeni Dana White.

Australska vlast bila je impresionirana ekonomskim brojkama koje je donijela UFC 284 priredba u Perthu. Zabilježili su 42.8 milijuna dolara ukupnog ekonomskog prihoda u tri dana, dok je zabilježeno preko devet tisuća stranih posjeta tom gradu na dan priredbe.

Potencijalnih australskih boraca na cardu neće nedostajati, bivši prvak Alexander Volkanovski, Jack Della Maddalena i borac hrvatskih korijena Steve Erceg samo su neki od kandidata koji mogu nastupiti na navedenoj priredbi.

Linker
23. travanj 2024 07:58