UFC

Muhammad Mokaev došao do nove pobjede! Odbio tapkati, a zatim ozlijeđen završio protivnika!

Muhammad Mokaev
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Filho je u trećoj rundi uhvatio ‘‘kneebar‘‘ kojim je ozlijedio Mokaeva, no ovaj je odbio tapkati te je svejedno završio protivnika

U sklopu preliminarnog dijela večerašnje UFC 286 priredbe nastupio je i veliki potencijal muha kategorije Muhammad Mokaev. Večeras se borio protiv Jafela Filhoa kojemu je ovo bio UFC debi, a u najjaču organizaciju je došao preko DWCS-a. Ovo je Mokaevu bio treći meč u UFC-u, a i u ovom je nastupu bio uspješan.

Prva runda

Mokaev je počeo napadati od prvog trenutka, a početkom runde su se kratko odmjeravali. Brzo su počeli bacati jake udarce, a Filho je bio taj koji je na početku diktirao ritam. Mokaev se borio sa zadnje noge, no situacija se ubrzo promijenila te je Mokaev pokušao rušenje. Filho je uhvatio giljotinu koju nije uspio završiti. Mokaev je nakon toga djelomično uzeo leđa i nanosio udarce u parteru, a na kraju je i došao do leđa. Napadao je Mokaev gušenje uz poneki udarac, ali se odlučio prijeći u ‘‘mount‘‘ te je izgubio poziciju. Završio je tako u zatvorenom gardu Filha, a onda je gurao borbu do žice gdje je nastavio udarati. Nije tu bilo ozbiljnije štete, no bila je ovo snažna runda za Mokaeva.

Druga runda

Visokim su tempom krenuli i u ovu rundu, a Filho je bio taj koji je početkom runde pritiskao. Razmijenili su nekoliko snažnih ‘‘low kickova‘‘, a Brazilac je pokušavao i ‘‘high kickovima‘‘. Pomalo je Mokaev postao pasivan kako je runda odmicala, do je Filho nastavljao s pritiskom. Još nekoliko ‘‘low kickova‘‘ je Mokaev primio, no u prvoj polovici runde je bio ofanzivno dosta neaktivan. Filho je nastavio pogađati te je on bio taj koji je diktirao tempo borbe. Pokušao je Mokaev srušiti Filha, ali nije uspio jer se ovaj odlično branio. Uz žicu je to pokušavao, ali bezuspješno. U posljednjoj minuti je Mokaev ipak došao do rušenja, ali značajne štete opet nije bilo.

Treća runda

Ušao je Mokaev u rundu pokušajem rušenja, a dospio je na leđa protivnika dok su još bili na nogama. Uspio je borbu odvesti u parter, a brzo je zaključao gušenje no nije ga uspio završiti. Filho mu se uspio izvući te su ponovno završili na nogama, ali ne zadugo jer je Mokaev opet došao do rušenja i djelomično do leđa. Filho je napao ‘‘kneebar‘‘ iz ničega, a uhvatio ga je savršeno! Koljeno se savilo na drugu stranu, ali Mokaev nije tapkao! Došao je Mokaev opet do leđa protivnika, zaključao je gušenje, ali kut nije bio dobar. Još je jednom Mokaev zaključao gušenje, ali je ovog puta Filho tapkao!

Pobjedu je odnio Mokaev ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a bit će zanimljivo vidjeti što će biti s koljenom.

Linker
30. lipanj 2024 23:26