UFC

‘Mrzim činjenicu da me je on pobijedio. Borili bi se do smrti, samo bi jedan uspio preživjeti, a to ne bi bio on‘

Pantoja vs Erceg UFC 301

 LEANDRO BERNARDES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Australski izazivač UFC-ove titule hrvatskih korijena dao je jako zanimljiv na njegovu borbu s brazilskim prvakom

Nedavni UFC izazivač za titulu u muha kategoriji, Steve Erceg, opisao je trenutnog prvaka, Alexandrea Pantoju, kao "manjkavog u mnogim područjima". Australac hrvatskih korijena se navodno vraća u oktogon na UFC 305 u kolovozu.

Na UFC-u 301 u Rio de Janeiru prošlog svibnja, Steve Erceg se suočio s brazilskim prvakom u muha kategoriji, Alexandrom Pantojom, i namučio ga je do izuzetno tijesne odluke nakon što je iznenađujuće dobio priliku za titulu.

Na dvije sudačke kartice, borba je bila izjednačena ulaskom u posljednju rundu, a "Astroboy" je započeo petu rundu u dominantnoj poziciji. Unatoč tome, 28-godišnjak je napravio veliku pogrešku na polovici posljednjih pet minuta, pokušavši srušiti Pantoju.

Nakon što je pokušao srušiti Pantoju, "The Cannibal" ga je preokrenuo i proveo ostatak runde u dominantnoj poziciji, na kraju pobijedivši borbu s 3-2. Unatoč tome što je prošlo više od mjesec dana od njegovog razočaravajućeg poraza, Erceg je izjavio da i dalje osjeća emocije u vezi s tim te da ga svaki put kada ponovno gleda borbu obuzima frustracija.

"Mrzim činjenicu da me taj tip pobijedio" rekao je 28-godišnjak za mainevent dok je ponovno gledao svoju borbu.

"On je toliko manjkav u mnogim područjima, a ipak je prvak. Ljudi pričaju kako je muha kategorija zahtijeva najviše tehnike u UFC-u, a onda imamo tipa koji se bori na taj način. To me jako frustrira" priznao je Erceg.

Nakon što je Brazilac obranio svoj naslov po drugi put, izjavio je da želi uzeti pauzu od borbi, što nije dobro sjelo "Astroboyu". "Osjećam da je on bio bolji natjecatelj, a ja bolji borac. Osjećam da bismo se borili do smrti, samo bi jedna osoba izašla živa iz toga, i to ne bi bio on. Nešto me jednostavno frustrira kod Pantoje. Jedna stvar koju sam također shvatio je da puno priča. Mislim da me sada sve što radi nervira, ali osjećam da jednostavno predugo priča. Smijem mu se kad se hvali koliko često se bori, borio se tri puta u godinu dana, vrlo dobro, bravo, ti si heroj" rekao je Erceg.

Australac se nada povratku na pobjednički kolosijek i eventualno ponovnom izazovu za titulu, a njegova sljedeća borba se navodno očekuje na UFC-u 305 18. kolovoza u Perthu, Zapadna Australija.

Erceg je nedavno na svom Instagramu potvrdio da uskoro dolaze vijesti o borbi, a njegov navodni protivnik je Kai Kara-France.

"Don‘t Blink" se nije borio od lipnja prošle godine, kada je kontroverzno izgubio protiv Amira Albazija. 31-godišnjak je trebao boriti protiv Manela Kapea na UFC-u 293 prošlog rujna, ali se povukao zbog potresa mozga.

Prošlog tjedna, kada je Dana White najavio da Conor McGregor otpada iz svoje borbe protiv Michaela Chandlera na UFC-u 303, budni fanovi su primijetili UFC 305 kartu u pozadini "War Rooma", s Ercegovim imenom na ploči ispod Israela Adesanye o čemu smo izvijestili ranije danas.

Linker
19. lipanj 2024 15:03