UFC

MMA Junkie nastavlja s listom najvećih UFC-ovih boraca u povijesti: McGregor ispred Adesanye i Cejuda

Conor McGregor

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Poznati američki MMA portal svrstao je na Conora McGregora na sredinu ljestvice

Nekoliko puta smo vam već pisali kako MMA Junkie ususret UFC-ovom 30. rođendanu (12.11.) slaže ljestvicu 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a.

12 članova njihove redakcije složilo je svoje rang ljestvice, zatim su pozbrajali bodove za svakog pojedinog borca koji se našao na ljestvicama i na temelju pozbrajanih bodova oformili su jedinstvenu ljestvicu.

MMA Junkie svaki dan otkrije novog borca na rang ljestvici, a krenuli su od 30. mjesta prema prvom. Poredak je započeo Dustinom Poirierom na 30. mjestu, a uslijedili su Frank Shamrock, Francis Ngannou, Joanna Jedrzejczyk. Neki su ostali iznenađeni jer Dominick Cruz (23. mjesto) i Matt Hughes (21.) nisu ušli niti u top 20, ali konkurencija je uistinu velika.

Posljednji put kad smo vas izvještavali o poretku MMA Junkieja, ljestvica je došla do 17. mjesto. Henry Cejudo našao se na tom 17. mjestu, a rang ljestvica sada je poznata sve do 14. mjesta.

Na 16. mjestu ispred Cejuda našao se Israel Adesanya, a unutar top 15 uspio se ugurati Conor McGregor. Irac je bez premca najpopularniji borac u povijesti ovog sporta, ali definitivno nije u skupini onih najvećih kad su u pitanju rezultati. Nije McGregor uspio naći mjesto unutar top 10, a nekima vjerojatno neće biti drago jer je McGregor uvršten na bolju poziciju nego već spomenuti Matt Hughes ili Israel Adesanya. Usporedbe radi, Hughes je sedam puta branio UFC-ovu titulu prvaka u velter kategoriji, a porazio je mnoštvo velikana među kojima se ističe pobjeda nad Georgesom St-Pierreom.

Conorovi fanovi istaknuti će kako je McGregor držao titule u dvije različite težinske kategorije, ali to je napravio i Henry Cejudo. Za razliku od McGregora, Cejudo je obje titule uspješno i obranio, a McGregor nikada u karijeri nije branio pojas. No, dobro, McGregor je također bilježio velike rezultate i sredina ove ljestvice dobro mu pristaje.

Ispred McGregora ugurao se pionir ovog sporta i UFC-a kao organizacije. U pitanju je Royce Gracie, osvajač kultnog UFC 1 turnira. Osim tog prvog UFC-ovog turnira, Gracie je osvajao UFC 2 i UFC 4 turnire, a jedini poraz unutar UFC-a pretrpio je 2006. godine. Porazio ga je Matt Hughes.

Uskoro će ova rang ljestvica doći do faze kada će se otkrivati 10 najvećih boraca u povijesti UFC-a, a nestrpljivo iščekujemo vidjeti tko će se tamo naći i kako su ih posložili novinari MMA Junkieja.

30 najvećih boraca u povijesti UFC-a prema portalu MMA Junkie:

No. 30: Dustin Poirier

No. 29: Frank Shamrock

No. 28: Francis Ngannou

No. 27: Joanna Jedrzejczyk

No. 26: Frankie Edgar

No. 25: Tito Ortiz

No. 24: Cain Velasquez

No. 23: Dominick Cruz

No. 22: Valentina Shevchenko

No. 21: Matt Hughes

No. 20: Ronda Rousey

No. 19: Max Holloway

No. 18: Chuck Liddell

No. 17: Henry Cejudo

No. 16: Israel Adesanya

No. 15: Conor McGregor

No. 14: Royce Gracie

Linker
22. travanj 2024 16:30