UFC

Misha Cirkunov pred debi u srednjoj kategoriji: ‘Sad ću malo ja biti onaj veći borac‘

Misha Cirkunov
 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nova faza karijere ovog vikenda kreće za Mishu Cirkunova

Šest godina borio se Misha Cirkunov (15-6, 6-4 UFC) u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. Pokazao je tamo potencijal i upisao neke vrijedne pobjede, no u posljednjih šest borbi došao je do samo dvije. To je dovelo do toga da 34-godišnji Latvijac s kanadskom adresom napravi neku promjenu. Odlučio se na promjenu kategorije, odnosno spuštanje u srednju kategoriju, do 84 kilograma.

Ovog vikenda u svojoj novoj diviziji imat će prvi nastup, a s druge strane bit će mu Poljak Krzysztof Jotko, već podosta iskusan borac velikog asortimana borilačkih vještina. Jako je to dobar ispit za borca koji vam se možda i kao poluteškaš činio krupan. No, on sam kaže kako to nije bio slučaj.

"Ja inače ne hodam suviše težak, zapravo sam prirodno blizu 93 kilograma, tako da sam oduvijek imao ideju spuštanja kategorije. Ljudi u poluteškoj skidaju s preko 105 kilograma, visoki su i dugački pa sad takav malo želim i ja biti. U srednjoj kategoriji bit ću veći i jači, to mi ima smisla. Svi skidaju pa ću skidati i ja", rekao je Cirkunov u razgovoru za službene stranice UFC-a, dodavši:

"Bit ću bolji borac, bolji sportaš. Moje sve brojke su bolje sad kad sam lakši. 'Pound-for-pound sam postao energičniji, imam bolju kondiciju. Zapravo je sve ovo poput automobila za utrke. Za što bolje performanse, auto ti mora biti lakši. Onda bude brži u zavojima, brže ubrzava, bolje koči. Tako da vjerujem da sam i ja sad bolji. Mogu se bolje kretati Octagonom, biti pažljiviji, intenzivniji i brži."

Kako je pri dolasku u UFC brzo počeo kotirati kao jedan od glavnih potencijala poluteške kategorije, prije nego je došla serija lošijih rezultata, ne bi se Mishine ambicije trebale previše mijenjati niti u novoj kategoriji.

"Moj cilj na 84 kilograma je isti kao što je bio na 93. Želim što prije doći blizu rangiranih boraca, ući tamo, a onda se s vremenom boriti za pojas i postati prvak. Čak mi se čini da ova kategorija ima lakši put nego što je to slučaj u poluteškoj", otkrio je.

Za sve to najvažniji će biti dobar start, a Jotko je savršen protivnik za ispitati gdje se trenutno ovaj Latvijac nalazi po pitanju kvalitete, forme, ali i potencijala.

Linker
15. svibanj 2024 02:16