UFC

Michael Bisping: McGregor se nada i moli da će Poirier pobijediti Khabiba u Abu Dhabiju!

Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier, Conor McGregor
Conor McGregor još uvijek želi revanš protiv prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova koji ga je porazio prošle godine na UFC-u 229, potvrdio je predsjednik UFC-a Dana White koji je ovih dana razgovrao s Ircem. Ipak, što točno slijedi za najveću zvijezdu UFC-a znat ćemo tek nakon 7. rujna i borbe Nurmagomedova protiv Dustina Poiriera koja predvodi UFC 242 priredbu u Abu Dhabiju.

Iako je McGregor pri povratku u Octagon željan osvetiti bolan poraz od Nurmagomedova, umirovljeni borac i član UFC-ove Kuće Slavnih, Michael Bisping, vjeruje da se "Notorious" potajno nada kako će Nurmagomedov izgubiti meč u Abu Dhabiju. Name, u slučaju poraza, McGregoru bi širom bila otvorena vrata za revanš protiv Poiriera kojeg je prije pet godina s lakoćom pobijedio.

"McGregor se vjerojatno nada i moli da će Poirier pobijediti Khabiba u Abu Dhabiju. Jer ako Poirier pobijedi Khabiba, svi očito znamo da Conor ima veliku pobjedu nad Poirierom. Napravio je to jako, jako velikom lakoćom. Ekspresno je riješio Poiriera kad su se borili. U redu, to je bilo u perolakoj kategoriji i bilo je to davno. Ali čak i unatoč tome, ako Poirier pobijedi postoji šansa da će dogovoriti revanš. To je njegova prilika, i to lakša, da se bori za pojas", objasnio je Bisping u svom Believe You Me podcastu.

McGregor je na UFC 178 priredbi nokautirao Poiriera u parolakoj kategoriji za manje od dvije minute. Dominatna pobjeda protiv "Diamonda" svakako uvećava šanse da UFC gurne McGregora u novu borbu za naslov, ako ovaj sljedeći mjesec porazi Nurmagomedova.

No ako Nurmagomedov obrani pojas u Abu Dhabiju, Bisping smatra da će McGregor teže dobiti novi "title shot." Britanac je uvjeren da s natjecateljske strane on taj revanš ne zaslužuje, ali s obzirom na prodaju i popularnost prvog meča, ipak vjeruje da je i taj scenarij donekle moguć.

"Nisam siguran hoće li mu dati tu borbu. Čak i ako Khabib pobijedi, ne mislim da će mu dati taj revanš. Borbu s Poirierom, definitivno, vidim da bi to mogli napraviti.

Iz perspektive UFC-a, organizirat će revanš s Khabibom jer prvi meč je bio najveći PPV koji su ikada napravili, a revanš će biti još veći. Vrlo je jednostavno. Revanševi se prodaju, osobito s količinom zle krvi i svime što se prošli put dogodilo izvan Octagona. Revanš će biti velik. Ali meni se čini da Conor prvo mora upisati pobjedu u nekom drugom meču. Ali s druge strane, 'novac govori.'

Možda. Možda će dogovoriti revanš jer, kao što sam već rekao, brojke su tako velike da nemaju razloga to ne ponoviti. I drugo, javnost će definitvno platiti da gledaju tu borbu. Sve zavisi hoće li Khabib na to pristati, a mislim da i on to želi. Postoji dobra šansa", zaključio je Bisping.

Linker
15. travanj 2024 03:14