UFC

Menadžer tvrdi: UFC će ispuniti veliku želju Deivesona Figueireda

Deiveson Figueiredo
 JEFF BOTTARI
Aktualni prvak u muha kategoriji ovih je dana saznao dobre vijesti

Deiveson Figueiredo na ulasku u 2021. godinu poželio je nešto bolje financijske uvjete, prije svega udio u zaradi od PPV prijenosa, a čini se da će mu tu želju UFC i ispuniti. Barem tako tvrdi Wallid Ismail, menadžer aktualnog prvaka u muha kategoriji.

"Sjećam se kao da se dogodilo danas. Rekao sam Micku Maynardu da će ovaj lik ponovno ojačati muha kategoriju. On se bori s namjerom da ubije svoje suparnike, a ne da skuplja bodove. On nam je vjerovao i nije ugasio kategoriju, a Deiveson je počeo izvoditi šou. Ova posljednja borba bila je njegova krunidba", započeo je Ismail u razgovoru s MMA Fightingom.

Pod ovim "posljednja borba" misli se na nevjerojatni rat koji su nam na UFC-u 256 priredili Figueiredo i njegov izazivač Brandon Moreno. Suci su taj meč u konačnici vidjeli kao neodlučen što je značilo da Brazilac ostaje na tronu.

"Bio je bolestan, no svejedno se borio kako PPV priredba ne bi izgubila svoju glavnu borbu. Da, završilo je neodlučeno, ali za nas je to bila pobjeda i sad su rekli da zaslužuje PPV bodove. UFC zbilja cijeni kompletne sportaše, one koji prodaju. Ne možete samo biti dobri, a ne prodavati. Stoga je taj dio vrlo bitan i to govorim svim svojim sportašima. Ljudi moraju razumjeti da je MMA posao. Ja to razumijem i zato imam dobar odnos s UFC-om", dodao je poznati menadžer.

S obzirom na težak rat kroz koji su prošli u prosincu, Figueiredo i Moreno trebat će neko vrijeme za oporavak, a prema Ismailu, njegov borac bi mogao u svibnju biti spreman za svoju treću obranu naslova.

Linker
05. srpanj 2024 19:10