UFC

McGregor se napokon vraća antidopinškim testiranjima: Tek krajem godine dobit će dozvolu za nastupanje

Conor McGregor

 Instagram (conor Mcgregor)
Najveća MMA zvijezda dugo vremena je provela izvan testiranja na doping

Nestrpljivo iščekujem povratak Conora McGregora u UFC-ov kavez, ali potvrde njegovog povratka još uvijek nema. Jasno je da će se McGregor boriti protiv Michaela Chandlera, a njih dvojica vršili su uloge glavnih trenera u sklopu ovosezonskog ‘‘The Ultimate Fightera‘‘.

Njihov meč očekuje se krajem ove kalendarske godine, ali McGregor prije svega mora ući u USADA-in protokol antidopinškog testiranja. Irac je nakon loma noge sredinom 2021. godine izašao iz USADA-inog protokola, a razlog vjerojatno leži u uporabi nedozvoljenih supstanci koje su mu pomogle da se što bolje oporavi od teške ozljede. McGregor će morati biti ‘‘čist‘‘ prije svog povratka i prema uobičajenoj proceduri morat će šest mjeseci biti podvrgnut USADA-inom protokolu, prije nego dobije zeleno svjetlo za povratak u kavez.

McGregor je u par navrata isticao kako će taj proces biti skraćen, odnosno da će iskoristiti ‘‘rupu u zakonu‘‘. Conor će navodno priložiti dva uzorka kojima će dokazati da u njegovom organizmu nema prisustva nedozvoljenim supstancama i to će biti dovoljno da dobije dopuštenje za nastupe. Nije isključeno da se nešto takvo dogodi, ali McGregor se još uvijek nije vratio pod USADA-ino povećalo.

Ali čini se da uskoro hoće. Američki borilački portali dobili su priopćenje od strane Američke antidopinške agencije (USADA) i prema priopćenju, McGregor se uskoro vraća testiranjima na doping.

‘‘Nedavno smo bili u kontaktu s Conorom McGregorom, a kao što je potvrdio danas u medijima, očekujemo da ćemo uskoro zaprimiti njegovu papirologiju kojom potvrđuje da prekida svoje umirovljenje i vraća se u USADA-in antidopinški protokol. Kao i drugi borci koji se vraćaju iz mirovine, McGregor će morati šest mjeseci biti pod našim testiranjima i morat će priložiti barem dva negativna testa prije nego dobije dopuštenje za natjecanje. Razlog ovog pravila leži u tome što želimo da su svi sportaši adekvatno testirani prije nego se vrate natjecanjima.‘‘, priopćenje je USADA-e.

USADA dakle opovrgava da će McGregor dobiti nekakvu iznimku koja će mu omogućiti da ranije može nastupati i prema njihovim navodima, Irac će morati pričekati barem šest mjeseci dok ne dobije dopuštenje za nastup. Vrijeme će pokazati hoće li uistinu biti tako, ali ako se USADA bude držala svojih pravila, McGregor će moći nastupiti tek krajem ove kalendarske godine.

Linker
13. svibanj 2024 17:13