UFC

Masvidal odgovorio na Usmanove najave: ‘Čime će me sahraniti, zagrljajima?‘

Usman vs. Masvidal
 screenshot (Youtube, UFC)
Dočekali smo i odgovor Jorge Masvidala na posljednje izjave UFC-ovog prvaka velter kategorije

Nije prošlo dugo vremena od pobjede Kamarua Usmana protiv Gilberta Burnsa prije nego se krenulo govoriti o idućem ispitu za prvaka. Zapravo, Usman je napravio ne toliko čest potez pa je kao prvak odlučio prozvati svog prošlogodišnjeg protivnika Jorgea Masvidala. Masvidal je borbu protiv njega prihvatio tek tjedan dana prije održavanja te od završetka borbe do danas tvrdi kako bi s punim pripremnim kampom postao UFC-ov prvak velter kategorije.

Upravo to je ono što je isprovociralo Usmana, koji je spreman u drugi plan staviti recimo jednog Leona Edwardsa, borca s osam pobjeda u nizu te dati Masvidalu još jednu priliku. Zapravo, to je ono što najviše želi i za što tvrdi da ga najviše u ovom trenutku motivira.

"Ovog puta ću ga sahraniti, stavit ću ga u lijes. On ne želi tu borbu, to vam garantiram. Ja tu borbu želim, ne bih je spominjao da nije tako. Jesam li vam kada lagao oko bilo čega? Nisam. Tako vam i ovim putem kažem što želim. Vidjet ćemo hoće li se to materijalizirati", izjavio je Usman nedugo nakon završetka borbe protiv Burnsa.

I dok je u međuvremenu prvu reakciju uputio Masvidalov menadžer, aludirajuću na pozicije trenera u novoj sezoni Ultimate Fightera pa nakon toga i na borbu, Masvidalova reakcija došla je kasnije, a odnosila se upravo na Usmanovu gore citiranu izjavu.

"Njegova taktika za sahraniti me vjerojatno zagrljajima i 'stompanjem' na nožne prste. Koga ovaj tip pravi ludim? On samo sere", napisao je Masvidal na Twitteru, dodavši kratki isječak iz njihove u srpnju prošle godine odrađene borbe.

Masvidal je prvu borbu protiv Usmana dobro otvorio i po mišljenju jednog suca ju je i uzeo. No, ostatak glavne borbe UFC 251 priredbe bio je u znaku Usmana, koji je i tim putem dominantno i uvjerljivo obranio titulu. Ipak, Masvidal uz puni pripremni kamp bi svakako bio teži ispit, a osim toga "Gamebred" sad posjeduje i iskustvo 25-minutnog boravka s prvakom u Octagonu. Ne zaboravimo kako je ta borba također predvodila financijski najuspješniju UFC priredbu u 2020. godini.

Linker
23. travanj 2024 13:05