UFC

Makhachev: ‘Čak ni sam Poirier ne vjeruje da može pobijediti‘, Dustin uzvratio: ‘Lažeš samog sebe, padaš ako ti dotaknem bradu‘

Islam Makhachev (lijevo) | Dustin Poirier (desno)

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Glavni akteri UFC 302 eventa prepuni samopouzdanja čekaju vikend

Islam Makhachev u noći sa subote na nedjelju tražit će 14. uzastopnu pobjedu u UFC-u. Samo dvojica boraca uspjela su upisati više uzastopnih pobjeda pod okriljem najveće svjetske MMA organizacije.

Rekorder je Anderson Silva koji je svojevremeno slavio 16 puta zaredom, a jako blizu njegovom rekordu došao je Kamaru Usman kojeg je Leon Edwards zaustavio nakon 15 pobjeda zaredom. Šestorica boraca došli su do brojke od 13 uzastopnih pobjeda, a među njima je i Makhachev.

Dustin Poirier borac je koji će pokušati zaustaviti Islamov pohod na Silvin rekord, ali prognoze mu ne daju prevelike šanse. Makhachev je osjetni favorit i pretpostavka je da će uspješno obraniti naslov prvaka u lakoj kategoriji. Tijekom obraćanja medijima, Makhachev je otišao ‘‘nešto dalje‘‘ te je izjavio kako u pobjedu Poiriera ne vjeruje ni sam Dustin.

‘‘Iskreno, on je isti borac kao 2019. godine kad se borio protiv Khabiba Nurmagomedova. Nešto je stariji zapravo. On sam ne vjeruje da me može poraziti, a u to ne vjeruje ni njegov trener. Znam da ovaj meč mogu učiniti lakim. Završit ću ga, jer ja sam na drugoj razini. Najbolji sam borac na svijetu u ovom trenutku.‘‘, rekao je Makhachev koji ‘‘jaše‘‘ na velikom valu samopouzdanja, a kako i ne bi nakon 13 pobjeda zaredom.

Islam bi svojim riječima mogao izvući neku dodatnu motivaciju iz Dustina Poiriera. Njegove riječi brzo su došle do ‘‘Diamonda‘‘ koji se također pojavio pred medijima. Vidljivo je kako Poiriera motivira svojevrsno podcjenjivanje od strane Makhacheva.

‘‘Definitivno mogu doći do pobjede u ovom meču. Dotaknem li njegovu bradu, on ide dolje i to će saznati u subotu navečer. Možda je to nešto u što on ne treba vjerovati. Moguće je da on treba ostati pozitivan i samouvjeren uoči svega ovog. Ali ako on misli da ja nemam šanse za pobjedu u ovom meču, laže samog sebe.‘‘, odgovorio je Poirier.

Naravno da je pozitivno čuti kako oba aktera glavne borbe večeri vjeruju u svoje mogućnosti i uvjereni su da će doći do pobjede na UFC 302 eventu. Priželjkujemo najbolja izdanja od strane obojice, pa neka bolji pobijedi.

Linker
22. lipanj 2024 15:58