UFC

Luque: ‘Nisam ljubomoran na Chimaeva, dolazim prije ili kasnije!‘

Vicente Luque

 Jason Silva/AGIF (Photo by Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP)
UFC-ov veteran vjeruje kako neće imati problema dobiti napad na titulu

U zadnjih 11 nastupa Vicente Luque je ostvario deset pobjeda, te slovi za jednog od najuzbudljivijih boraca kategorije. Usprkos tome, Luque svejedno biva isključen kada se razgovara o sljedećem izazivaču.

Teoretski bi Luque trebao ući u razmatranje, pogotovo ako večeras pobijedi šestog rangiranog borca, Belala Muhammada. Međutim u realnosti će mu trebati barem još jedna pobjeda protiv rangiranog borca iz top pet kako bi eventualno ostvario napad na titulu i prvaka Usmana.

Postavlja se logično pitanje kako se borac poput Luquea osjeća po pitanju priče oko Chimaeva, koji se sada visoko pozicionirao na rang ljestvici pobjedom protiv Gilberta Burnsa. Iako se to čini nepravedno prema veteranu kao što je Luque, njega to pretjerano ne zanima.

''Ja se baš ne uspoređujem s drugim ljudima. Ja imam svoj put. Od dana kad sam odlučio tko sam, znao sam da će ovakav put možda biti duži jer ja nisam trash talker. Ne mogu biti, to jednostavno nisam ja.'', rekao je Luque.

Vicente je fokusiran na svoju karijeru i svoje borbe: ''U svojoj glavi znam da moram pobijediti Mohammada, i to moram atraktivno. To će me sigurno gurnuti naprijed, iako ne znam hoću li odmah dobiti napad na titulu ili će mi trebati još jedna borba. Vidjet ćemo nakon ove borbe.''

Luque je zaključio: ''Ako se Kamaru (Usman) bude borio protiv Khamzata (Chimaeva) ili Leona (Edwardsa), bit će što treba biti. Ja ću doći prije ili kasnije.''

Linker
25. travanj 2024 11:45