UFC

Luke Rockhold popljuvao boks komentirajući Jakea Paula: ‘Boks nije borba i svi to moramo razumjeti‘

Luke Rockhold
 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Čini se kako MMA borac nema naročito visoko mišljenje o boksu kao borilačkom sportu

Bivši UFC-ov i Strikeforceov prvak srednje kategorije Luke Rockhold priprema se za svoj idući meč koji će odraditi protiv Seana Stricklanda 06. studenog ove godine u New Yorku. Rockhold nije nastupio od srpnja 2019. godine i teškog poraza nokautom protiv Jana Blachowicza, a borbom protiv Stricklanda tražit će povratak na pobjedničke staze nakon što je izgubio dvije borbe zaredom (Romero, Blachowicz). Unatoč tome što ga čeka izuzetno važna borba, Luke Rockhold je pronašao nešto vremena kako bi u Cormierovom podcastu ''DC & RC'' prokomentirao Jakea Paula, youtubera koji pažljivo gradi boksačku karijeru, a pretprošlog vikenda savladao je Tyrona Woodleyja u boksačkom meču. Rockhold ga međutim ne smatra pravim borcem.

''Jake je čvrst tip, ali on nije profesionalni boksač. On je čvrst dečko i dokazao je da može primiti neke teške udarce i nastaviti s borbom. Ako ništa drugo, on je dobar boksač. Borba je nešto drugo. Boks nije borba, svi to moramo razumjeti. Dvojica boraca stavljaju rukavice i njihove borilačke vještine se limitiraju kako bi jedan drugog nadmudrili. Boks je zaglupljujuća verzija borbe. On (Jake Paul) nije pravi borac. Ako on želi biti pravi borac, neka stavi rukavice od 4 unce i onda možemo pričati o nečemu, ali to neće biti slučaj.'', rekao je Rockhold.

Čini se kako bivši UFC-ov prvak problem vidi općenito u boksu, a ne u samom Jakeu Paulu. Rockhold ne smatra boksače borcima, naročito ne u usporedbi s MMA borcima. Možda pomalo kontroverzno i nelogično mišljenje od strane jednog borca, no navikli smo da Luke Rockhold često ima bizarne stavove te one kojima će sebe dodatno pohvaliti. Vjerojatno bi drukčiju priču pričao da je boksač, a ne MMA borac.

Linker
25. lipanj 2024 02:09