UFC

Leon Edwards otkrio svoje planove: ‘Dvije ili tri godine tražio sam tu borbu, više me ne zanima‘‘

Leon Edwards
 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Britanski borac Leon Edwards osvrnuo se na prozivke Jorgea Masvidala te otkrio što je iduće za njega

Trećerangirani borac UFC-ove velter kategorije pobjedom protiv Natea Diaza na UFC 263 priredbi došao je do devete pobjede u posljednjih deset nastupa. Borba protiv Belala Muhammada završila je ''no contestom'' zbog Edwardsovih uboda u oko protivnika, no borac iz Birminghama nominalno je na devet pobjeda u nizu.

U ožujku 2019. godine Edwards je imao sukob s Jorgeom Masvidalom u backstageu UFC-ove priredbe, no unatoč eskalaciji sukoba, akteri još uvijek nisu upareni unutar kaveza. Čini se kako ''Rocky'' više nije niti zainteresiran. U razgovoru s Johnom Goodenom za službeni UFC-ov Youtube kanal, Edwards se osvrnuo na potencijalni meč protiv ''Gamebreda'' kao i na svoje buduće planove.

''Znam da svi pričaju o Masvidalu, no borbu protiv njega tražio sam dvije ili tri godine. Proganjao sam ga, no on me konstantno odbijao iako je i UFC htio tu borbu. Smatram da mi ta borba više nije potrebna. Pričekat ću priliku za pojas. Naporno sam radio kako bih doššao u ovu poziciju, a čekanjem dobivam više vremena za planiranje i pripremu.''

Mora se priznati kako Edwardsovo stajalište ima smisla te opravdano smatra kako zaslužuje priliku za napasti titulu. Dana White izjavio je kako je ipak Colby Covington idući na redu, no ''Rocky'' ne bi bio prvi borac koji je odlučio sačekati u redu. Borba protiv Masvidala marketinški je vjerojatno najisplativija koju trenutno može odraditi, no Britanac je jasan po pitanju svojih ambicija, a one se tiču isključivo napada na pojas koji je trenutno u vlasništvu Kamarua Usmana.

Linker
25. travanj 2024 13:03