UFC

Leon Edwards optužuje Masvidala: ‘Oduvijek sam znao da je on prevara‘

Leon Edwards

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov velteraš okreće se sada drugim opcijama, točnije, napadu na titulu

Svi smo ostali poprilično razočarani vijestima koje su govorile da Jorge Masvidal mora otkazati nastup protiv Leona Edwardsa. Radi se o meču koji brojni MMA fanovi iščekuju još od 2019. godine i sukoba dvojice boraca u backstageu londonske UFC priredbe. Masvidal je tada uputio nekoliko udaraca ka licu Leona Edwardsa i pritom mu je stvorio posjekotinu ispod lijevog oka.

Sve je trebalo doći na svoje, odnosno, borci su trebali riješiti taj sukob 11. prosinca ove godine, u sklopu UFC 269 priredbe. Međutim, ‘‘Gamebred‘‘ je nažalost otkazao nastup, a Leon Edwards poprilično je razočaran svog rivala, za kojeg smatra da nije onakav kakvim se predstavlja.

‘‘Oduvijek sam znao da je on prevara i lažnjak. Imao je dobrih godinu ili godinu pol nokautiravši Darrena Tilla i Bena Askrena. To ga je poguralo. Ali izuzev toga, on je ništa drugo nego ‘journeyman‘. Kad god se bori, veće su šanse da će izgubiti. Moje mišljenje nije se puno promijenilo. Znam ono što sam i znao, a sada fanovi imaju priliku vidjeti to. Sada je jasno k‘o dan da on nije onaj za kog se predstavlja.‘‘, rekao je Edwards prilikom razgovora za ESPN s Brettom Okamotom.

Inače, ‘‘Rocky‘‘ je izjavio kako ne planira prihvaćati zamjenske protivnike, nego je isključivo fokusiran na ‘‘title shot‘‘ i Kamarua Usmana. Spreman je čekati tu priliku, a s obzirom da ima devet pobjeda u posljednjih deset nastupa (i ‘‘no contest‘‘ protiv Belala Muhammada), teško je reći da ne zaslužuje priliku. Dodamo li da su borci ispred njega već imali svoju šansu, a neki i dvaput, realnost je da Leon Edwards bude idući izazivač za pojas UFC-ove velter kategorije.

‘‘Htio sam odraditi tri borbe ove godine jer prošle godina jer mi je nedostajalo aktivnosti prošle godine. Radovao sam se meču protiv Masvidala. Iako sam osjećao da zaslužujem priliku za napasti pojas, ovo je bila usputna stanica, čisto da maknem to s puta i dobijem ‘title shot‘ koji sam zaslužio prije nekoliko godina.‘‘, rekao je ‘‘Rocky‘‘ te pritom dodao:

‘‘Imam deset pobjeda zaredom, najviše u kategoriji. Svi ostali tipovi jednu pobjede pa iduću izgube. Radujem se svojoj zasluženoj prilici za napasti titulu. Nema nikog drugog osim mene. Jedini razlog zašto sam htio odraditi meč protiv Jorgea jeste činjenica da imamo povijest i pozadinsku priča iza toga svega. Ali doslovno, nema nikog drugog u konkurenciji za napasti pojas.‘‘

Linker
05. srpanj 2024 05:14