UFC

Khamzat Chimaev nije impresioniran Usmanovom karijerom: ‘Koga je on pobijedio?‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)
27-godišnji Čečen sa švedskom putovnicom kritizirao je prvaka UFC-ove velter kategorije

Svima je jasno da Khamzat Chimaev ima visoko mišljenje o svojim vještinama i sposobnostima. ''Borz'' je silno uvjeren da je najbolji borac u velteru, ali i u srednjoj kategoriji. Ipak, Chimaev se ne služi često ''trash talkom'' kad su u pitanju drugi borci.

Gilberta Burnsa ususret njihovom meču nerijetko je pohvalio istaknuvši kako se radi o dobrom borcu. Slično je pričao i u intervjuu za YouTube kanal Smesh Bros kad je upitan za mišljenje o Shavkatu Rakhmonovu.

''Ako je sve protivnike završio, sigurno je odličan borac i mora ga se poštovati.'', rekao je Khamzat.

Kad je u pitanju Kamaru Usman, čini se kako Chimaev ipak ne gaji naročito poštovanje prema prvaku UFC-ove velter kategorije. U razgovoru s Danielom Cormierom, Chimaev je bio poprilično kritičan prema Usmanu.

''Brate, Usman je gotovo pa umirovljen. Njegova koljena ne funkcioniraju, leđa ga bole, ruke također, imao je sve moguće operacije. Tip je prestar i prespor. On traži način da zaradi novac te da se makne s mog puta. Koga je on pobijedio? Dvojicu istih tipova pobijedio je četiri puta. Colbyja je porazio dvaput i onog drugog tipa (Masvidala) također dvaput. Koga je on još pobijedio? Tyrona Woodleyja, tipa koji je završio izvan UFC-a uskoro nakon toga. 10 tipova ga je pobijedilo, a čak ga je i YouTube vlogger dobio. Ne razumijem koga je on pobijedio i nikad se nije borio s nekim poput mene.'', izjavio je Chimaev.

Khamzat će možda sam sebi ''skočiti u usta'' ovakvim izjavama. Naime, Usman je pobijedio i Gilberta Burnsa, a Chimaev će u slučaju pobjede nad Burnsom, zasigurno tražiti ''title shot''. Tada će se mnogi sjetiti kako je tvrdio da Usman nema relevantne pobjede, a istovremeno pobjeda nad Burnsom, bila bi uvjerljivo najveća pobjeda u Khamzatovoj dosadašnjoj karijeri.

Kamaru Usman na kraju krajeva je borac čije se pobjede i protivnici nikako ne mogu osporavati. Pobjede nad Covingtonom, Burnsom, Woodleyjem, Rafaelom dos Anjosom, Demianom Maiom, Leonom Edwardsom, Masvidalom itd. čine više nego impresivan rezime.

Linker
18. travanj 2024 14:54