UFC

Kevin Holland prijeti povlačenjem u mirovinu: ‘Ako Chimaev dobije ‘title shot‘, povlačim se‘

Khamzat Chimaev i Kevin Holland

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Američki borac apsolutno se protivi guranju Khamzata Chimaeva od strane UFC-a

Kakvu smo samo zavrzlamu gledali uoči UFC 279 eventa održanog u devetom mjesecu ove godine. Khamzat Chimaev trebao se boriti protiv Natea Diaza. Sve od samog ugovaranja te borbe, fanovi su žestoko kritizirali UFC, a iako je Dana White branio smisao tog meča, tu borbu na kraju ipak nismo gledali.

Khamzat Chimaev prekoračio je gornju granicu velter kategorije za gotovo 3,5 kilograma i Diaz se odbio boriti protiv toliko težeg protivnika. Napravljena je svojevrsna rošada. Tony Ferguson trebao se prvotno boriti protiv Li Jinglianga u velter kategoriji, ali on je uparen s Diazom nakon što je Chimaev pao na vagi. Kevin Holland koji je imao zakazan meč protiv Daniela Rodrigueza postao je novi protivnik Khamzata Chimaeva, a ‘‘D-Rod‘‘ se obračunao s Li Jingliangom.

Holland je u meču protiv Chimaeva izgubio nakon nešto više od dvije minute, a Chimaev ga je lakoćom porazio. Odmah na početku meča Khamzat je krenuo hrvati, odveo je borbu u parter i ‘‘submissionom‘‘ je završio Kevina Hollanda.

Bila je to uistinu laka pobjeda Khamzata, a Holland je nedugo poslije te borbe objavio povlačenje iz sporta.

‘‘Imao sam dobar niz. Za malo više od mjesec dana punim 30 godina. Naplatio sam se, izlazim. Sljedeći odabir karijere?‘‘, objavio je Holland na svom Instagram profilu, otprilike dva tjedna nakon poraza od Khamzata.

Mnogi mu nisu vjerovali i smatrali su da se radi o klasičnoj Hollandovoj šali, a ispostavilo se da su bili u pravu. UFC je Hollandu ponudio meč protiv Stephena Thompsona i njih dvojica ovog vikenda u Orlandu predvode UFC-ov event. Ususret toj borbi, Holland se dotaknuo svog povlačenja u mirovinu, a tvrdi kako je to i dalje vrlo izgledna opcija.

‘‘Bio sam ozbiljan, skroz ozbiljan s time. To je još uvijek opcija. Ako se probudim u nedjelju ujutro nakon što prebijem ‘Wonderboyja‘, a Chimaev dobije ‘title shot‘ u srednjoj kategoriji, iako nikad nije upisao top 15 pobjedu u toj kategoriji, ja ću se umiroviti. Razumijem da je to biznis, ali ne prihvaćam takvo favoriziranje. Dečko je pao vagu, a ja sam morao uskočiti u borbu protiv njega da ne ostane bez borbe. Nisam to trebao učiniti, ali napravio sam ono što su me tražili. Bio sam čovjek od kompanije, ali ako oni ne ispune ono što smo dogovorili, mogu mi dati otpusne papire, a ja ću otići kući, pušit ću travu, igrat ću videoigrice do kraja svog života. Pokrenut ću kanal na Twitchu i vidjet ćemo kako će to iči.‘‘, rekao je Holland na konferenciji za medije.

Khamzat Chimaev glasno lobira da mu UFC pruži priliku boriti se protiv Alexa Pereire za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Brazilac također pokazuje određeni interes za tom borbom, ali činjenica je da Chimaev ima dvije pobjede unutar srednje kategorije, a niti jedna nije protiv rangiranog UFC-ovog borca. Holland je s druge strane upisao pet pobjeda u 2020. godini, a tada je nastupao u srednjoj kategoriji. To ga ipak nije dovelo do ‘‘title shota‘‘, a u 2021. godini Derek Brunson i Marvin Vettori nanijeli su mu dva uzastopna poraza.

Holland se vjerojatno nada da će Chimaev odraditi meč protiv nekog od tako visokorangiranih protivnika, prije nego dobije eventualni napad na titulu. Hoće li to tako biti, ostavljamo UFC-u na odluku, ali vjerujemo da čelnici UFC-a nisu pretjerano zabrinuti Hollandovim pokušajem ultimatuma i da će ga pustiti da se umirovi ako se on suprotstavi interesima kompanije.

Linker
11. svibanj 2024 14:44