UFC

Kamaru Usman se javio nakon poraza od Chimaeva: ‘Da je bilo još par rundi, tko zna kakav bi onda rezultat bio‘

Khamzat Chimaev vs. Kamaru Usman 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Khamzat je rano počeo pokazivati probleme s kondicijom, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledao u četvrtoj i petoj rundi protiv Usmana

Samo deset dana prije i u kategoriji iznad svoje, bivši prvak velter kategorije Kamaru Usman odlučio je prihvatiti borbu protiv opasnog Khamzata Chimaeva. Kao što smo nebrojeno puta napisali, bio je to najveći i najteži ispit u njegovoj dosadašnjoj karijeri, ali ‘‘Borz‘‘ ga je uspješno položio.

Usman je pokazao kako je još uvijek opasan i konkurentan borac, a mnogi se pitaju kako bi borba izgledala da je bila na pet rundi na što je Usman navikao. Nakon ovog poraza se oglasio i sam Kamaru:

‘‘Pružio sam dvije vrlo bliske borbe Leonu Edwardsu, a još je od toga i prošlo vremena. Imao sam godine bez poraza, što je jako dugo vremena, a sve samo sa svojim radom. Onda dvaput izgubite tako blisko. Počnete propitkivati stvari i sumnjati u sebe, skoro zaboravite kakav je to osjećaj. Jedino što si zamjeram noćas jest to da si trebam vjerovati više, svojim trenerima, a onda ćemo se vratiti‘‘, rekao je Usman za ESPN.

‘‘Nije lako doći 10 dana prije s kauča takvom mladom, gladnom biku, koji je godinu i pol dana rastao za srednju kategoriju i pružiti takav nastup. Nisam vjerovao u svoju formu, ja sam borac za titulu. Da je bilo još par rundi, tko zna kakav bi bio rezultat‘‘, dodao je.

Nema dvojbe da je Usman Chimaevu pružio jako težak meč, a i prava je šteta što nije bio na pet rundi. Khamzat je rano počeo pokazivati probleme s kondicijom, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledao u četvrtoj i petoj rundi protiv Usmana.

Linker
28. travanj 2024 09:20