UFC

Kamaru Usman pohvalio Ngannoua: ‘Svjedočimo evoluciji teškaša, on je strašan tip‘

Kamaru Usman i Francis Ngannou

 Instagram (kamaru Usman)
Nigerijac je u hvalospjevima pričao o svom velikom prijatelju iz Kameruna

Poprilično iznenađujuće stvari, gledali smo u meču između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. Sve od samog dolaska u UFC (2015. godine), Ngannou je na glasu kao zastrašujući nokauter, s kojim gotovo nitko ne može odraditi borbu u stojci. Ipak, Ciryl Gane tijekom prve dvije runde, pokazao se kvalitetnijim borcem u stojci i djelovalo je kako korača ka rutinskoj pobjedi. Međutim, Ngannou je sredinom borbe promijenio svoju taktiku i prionuo je na hrvanje, koje mu je na koncu i omogućilo pobjedu nad Ganeom.

Iako se Francisov hrvački napredak očitovao još u revanšu protiv Miočića, rijetko tko je očekivao da će Ngannou hrvajući pobijediti u meču na pet rundi. Prelazak u Ameriku, u Xtreme Couture Gym, očito je donio određeni napredak i proširenje njegova borilačkog repertoara. Ipak, mnogi uočavaju kako je i Kamaru Usman sve češće u njegovom kutu. Prvak UFC-ove velter kategorije, vrsni je hrvač i neki smatraju kako i on ima prste u Francisovoj hrvačkoj izvedbi. Kamaru se u razgovoru za BT Sport dotaknuo te teme, objasnivši kako se radi o evoluciji teškaša u kompletne borce.

''Francis, to je stvar oko njega. On je jedan od onih specijalnih sportaša koji se može nositi sa svime. Nije forsirao klinč i hrvanje u prvoj rundi. To je dolazilo od Ganea i smatram da je to bila odlična taktika. Ali, mi upravo svjedočimo evoluciji teškaša. Jeste li vidjeli 'sweep' u petoj rundi? Čak niti ja to ne radim. Gledamo evoluciju, a Francis je strašan tip.'', rekao je Usman, a zatim je objasnio kakve emocije u njemu, budi gledanje meča u kojem nastupa njegov prijatelj Ngannou.

''Uvijek je teško gledati brata dok se natječe, zato što ne mogu ući unutra i fizički mu pomoći. Ali uzbuđen sam zbog njega. Pojas se vraća u Kamerun te Afrika i dalje ima tri pojasa (Usman, Adesanya, Ngannou).'', dodao je Kamaru.

Inače, iako službene potvrde još nema, izgledno je kako će Kamaru Usman u svom idućem nastupu, pojas braniti protiv Leona Edwardsa. Dvojica boraca obračunala su se 2015. godine, a Usman je slavio jednoglasnom odlukom. Ipak, puno je prošlo nakon toga te su obojica napredovali. Svjestan je toga i Usman, no naravno da mu samopouzdanja ne manjka.

''Mislim da je Leon napredovao kao borac, ali sam i ja također. Ako se ta borba dogodi, jedna stvar ostaje ista. Ja poznajem njegovo srce i on poznaje moje. To je jedina stvar koja je bitna kad se nađemo licem u lice. Ja sam prvak, a bolji čovjek definitivno će prevagnuti.'', izjavio je Nigerijac.

Linker
16. travanj 2024 19:44