UFC

Kamaru Usman nalazi se u čudnoj poziciji: Ovo još nije iskusio u bogatoj karijeri

Kamaru Usman

 GIUSEPPE CACACE Afp
Prvi poraz u karijeri ubilježio je davne 2013. godine

Samo deset dana prije i u kategoriji iznad svoje, bivši prvak velter kategorije Kamaru Usman odlučio je prihvatiti borbu protiv opasnog Khamzata Chimaeva. Kao što smo nebrojeno puta napisali, bio je to najveći i najteži ispit u njegovoj dosadašnjoj karijeri, ali "Borz" ga je uspješno položio.

S druge strane, Usman je pokazao da je još uvijek opasan i konkurentan borac, a mnogi se pitaju kako bi borba izgledala da je bila na pet rundi na što je bivši prvak veltera i navikao. Ipak, činjenica jest da je poraz tu, a priče od pet rundi samo su u domeni "što bi bilo, kad bi bilo".

Ono što je također novost za Usmana uz novu kategoriju jest i ovaj niz poraza. Ovo je bio četvrti put da je izgubio u karijeri, a trenutno se nalazi u nizu od tri poraza. Sve je započelo pomalo šokantnim porazom od Leona Edwardsa u kolovozu prošle godine kada je vodio u meču s Leonom Edwardsom te je samo trebao dočekati kraj meča, ali fantastičan "high kick" engleskog borca uspavao ga je te je kategorija do 77 kilograma dobila novog vladara.

Drugi poraz uslijedio je upravo u trilogiji ova dva borca kad su se sučelili u ožujku, a "Nigerijska noćna mora" došla je na gostujući teren u London, a upisao je poraz većinskom odlukom sudaca nakon pet rundi. Jučer je upisao treći gubitak u nizu, ali s obzirom na sve okolnosti, teško mu se nešto može zamjeriti.

Spomenuli smo da mu je ovo četvrti poraz u karijeri, a prvi je bio već davne 2013. godine. To mu je bila druga profesionalna borba u karijeri, a riječ je o CFA organizaciji. Protivnik mu je tada bio Jose Caceres, a pobijedio ga je gušenjem (RNC) u prvoj rundi.

Naravno, ne bismo se trebali bojati da će Usman biti otpušten nakon tri poraza jer nije u donjem domu UFC-a, ali bit će zanimljivo vidjeti što je iduće za njega. Hoće li ostati u srednjoj kategoriji ili će se vratiti u velter, tko će mu biti idući protivnik, u znaku je pitanja, ali jedno je sigurno - pokazao je da ima još puno toga za pružiti i veselimo se njegovom idućem ulasku u oktogon.

Linker
24. travanj 2024 06:07