UFC

Kamaru Usman ekspresno reagirao na McGregorove prozivke: ‘Želite li vidjeti ubojstvo?‘

Kamaru Usman i Khabib Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kuha li se do jučer podosta neočekivana borba za UFC titulu velter kategorije?

Tu i tamo u svijetu borilačkog sporta dobijemo poneki grom iz vedra neba, a novi u nizu takvih bila je izjava Conora McGregora po pitanju povratka u Octagon. Iako se mjesecima govori kako će se vratiti kao borac lake kategorije pa je u igri i borba za titulu iste, on je sad u razgovoru za MacLife otkrio nešto drugačije. Utvrdio je kako je za laku kategoriju postao suviše krupan te kako za svoj idući nastup želi napad na titulu velter kategorije, koja je u vlasništvu Kamarua Usmana.

Naravno da je tako nešto odmah dovelo do raznih reakcija te kako su svi borilački mediji dobili glavnu vijest. To sve dovodi do daljnje gradnje priče, a nju je najbolje moguće dobiti reakcijom osoba uključenih u istu. Onaj glavni je naravno Usman, kojem nije dugo trebalo da reagira putem Twittera.

"Momci, želite li vidjeti ubojstvo u Octagonu", glasila je ekspresna reakcija Usmana, uz nekoliko "emoticona" te "hashtag" koji predstavlja pound-for-pound borbu, kakva bi njihova neupitno bila i to također neupitno uspješna.

Iako ovo zvuči kao pomalo posprdna reakcija na McGregovu izjavu, ne sumnjamo da bi Usman bez puno razmišljanja prihvatio ponudu za borbu protiv Irca, kad bi se ona pojavila. Uostalom, on je u posljednje vrijeme nastavio praksu nekih drugih ili ranijih UFC prvaka, odnosno pokušava doći do što veće zarade na račun jedne borbe pa tako proziva Canela Alvareza na boksački meč.

Okršaj protiv McGregora svakako zvuči realnije, iako je jasno da sa sportske strane to ne bi bilo pošteno prema svim drugim potencijalnim izazivačima u UFC-ovoj velter kategoriji. Isto tako je jasno da bi većina tih što prigovaraju na kraju borbu gledala. U američkom slučaju čak i platila prijenos, što je zapravo najvažnije onima koji borbe organiziraju.

Došla je još reakcija i na McGregorovu izjavu kako kod Usmana ne vidi nikakvu opasnost te kako će ga nokautirati. Postavio je fotografiju s Khabibom Nurmagomedovim, nastalu na posljednjoj Eagle FC priredbi. Na njoj se uhvaćen nasmiješen kao da se dogodilo nešto urnebesno, a takav je bio i komentar.

"On će učiniti što???", upitao se Usman.

Conor je u svojoj izjavi zvučao vrlo ozbiljno. Posebno se tu misli na onaj dio kako će mu UFC morati uslišiti želju ako imaju ambiciju vidjeti ga ponovno u Octagonu, odnosno da je to jedini način za napraviti tako nešto.

Već više puta u prošlosti vidjeli smo McGregora kako UFC-u prilazi s raznim zahtjevima, a mnogi od njih u početku su zvučali nerealno, da bi se na kraju sve kako je on htio ostvario. UFC-u McGregor i dalje donosi najviše novaca pa mu izaći u susret i nije pretjerano teško, ako se zna što može doći kao krajnja nagrada za takav potez.

Linker
16. travanj 2024 22:39