UFC

Justin Gaethje bijesan je na suce koji su bodovali meč Usmana i Chimaeva: ‘Kada će AI početi bodovati mečeve?‘

Kamaru Usman (lijevo), Jorge Santiago (u sredini) i Justin Gaethje (desno)

 Instagram (justin Gaethje)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije smatra da je njegov prijatelj zaslužio pobijediti

Dobar, zapravo vrlo dobar otpor pružio je Kamaru Usman u meču protiv Khamzata Chimaeva. Kamaru je meč protiv neporaženog Khamzata prihvatio deset dana prije održavanja eventa, a u najavama, mnogi analitičari isticali su kako je Usman ‘‘potrošen‘‘ i teško će se nositi s mlađim i puno ‘‘gladnijim‘‘ Čečenom.

Nakon prve runde, činilo se kao da su sve te analize bile točne. Usman je izdominiran, rundu je izgubio 10-8 na sve tri sudačke kartice i stvari nisu izgleda dobro po Nigerijca.

Nastavak meča ponudio je ipak osjetno bolje izdanje nekadašnjeg prvaka UFC-ove velter kategorije. Usman je drugu rundu uzeo na dvije sudačke kartice, a dva suca bodovala su i treću rundu u njegovu korist. Kamaru je na kraju poražen većinskom odlukom sudaca.

29-27 bio je rezultat na dvije sudačke kartice, dok je David Lethaby borbu bodovao rezultatom 28-28. Gotovo nitko nije se bunio zbog takvog ishoda i Chimaev je apsolutno zaslužio pobijediti u tom meču. Međutim, uvijek mora postojati ‘‘crna ovca‘‘ koja se razlikuje od svih drugih, a to je u ovom slučaju Justin Gaethje.

Usmanov dobar prijatelj i dugogodišnji timski kolega iskazao je razočaranje putem Twittera. Gaethje je posebno pogođen bodovanjem prve runde.

‘‘Dvojica su bodovala 10-8, maknite te tipove odavde. Kada će AI (umjetna inteligencija) početi bodovati mečeve? Ovi ljudi nisu kompetentni.‘‘, napisao je Gaethje, a očito nije uočio da su trojica sudaca bodovala prvu rundu rezultatom 10-8, a ne dvojica kako je napisao. Nakon nekoliko komentara, Gaethje je dodao novi ‘‘tvit‘‘.

‘‘Možda nije dva puta po 10-8, ali ne mogu shvatiti kako dvaput imamo 29-27 rezultat.‘‘, bio je novi ‘‘tvit‘‘ Justina Gaethjea.

Očito se Gaethje podosta mučio sa razumijevanjem bodovanja, a možda ga je pomalo mučilo i zbrajanje svih tih bodova. Najviše ga je ipak mučila ta prva runda i 10-8 rezultatom. Gaethje se čak i upustio u raspravu sa svojim pratiteljima, a pritom je isticao kako Chimaev nije radio štetu u prvoj rundi i zato nije zaslužio dobiti rundu rezultatom 10-8.

Treba uzeti u obzir i njegovu pristranost, jer Kamaru Usman ipak je njegov dobar prijatelj, ali taj njegov prijatelj čisto je izgubio meč protiv Chimaeva.

Linker
27. travanj 2024 22:10