UFC

Jose Aldo sebe smatra najvećim brazilskim borcem u povijesti, ali otkrio je koga vidi kao ‘GOAT-a‘

SALT LAKE CITY, UTAH - AUGUST 20: Jose Aldo of Brazil reacts after a bantamweight bout against Merab Dvalishvili of Georgia during UFC 278 at Vivint Arena on August 20, 2022 in Salt Lake City, Utah. Alex Goodlett,Image: 715505441, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alex Goodlett/Getty images/Profimedia

 ALEX GOODLETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alex Goodlett/Getty Images/Profimedia
Legendarni brazilski borac progovorio je na temu najvećih boraca u povijesti sporta

Jedna od država koja se može pohvaliti nekolicinom MMA boraca koji zaslužuju status legende u ovom sportu svakako je Brazil. Najveća južnoamerička država sinonim je za vrhunske borce, a Wanderlei Silva, ‘‘Minotauro‘‘ Nogueira, ‘‘Shogun‘‘ Rua, Fabricio Werdum, Anderson Silva i Jose Aldo samo neka su od imena koja se ističu.

Ovaj potonji gostujući u ‘‘Cara a Tapa‘‘ talk showu dobio je nezahvalno pitanje gdje se morao odlučiti za najvećeg brazilskog borca u povijesti. Iako je pitanje podosta nezgodno i teško, Jose Aldo nije predugo razmišljao.

‘‘To je lako pitanje, sebe smatram najvećim. (UFC) titulu sam osvajao u dva navrata, spustio sam se u nižu kategoriju i postoji mogućnost da se i tamo ponovno borim za titulu. Poštujem povijest svakog borca, ali ja sam najbolji. Prihvatio sam novi izazov, spustio sam se u nižu kategoriju, spreman sam boriti se sa svima. Borio sam se za titulu (u bantamu) i izgubio sam, ali nakon toga sam se ponovno vratio i dobro mi je išlo dok nisam ponovno pokleknuo. Ja sam najbolji Brazilac u povijesti.‘‘, rekao je Aldo.

Drugom polovinom prošlog mjeseca Aldo je izgubio na UFC 278 priredbi u meču protiv Meraba Dvalishvilija. Time se Jose ipak udaljio od novog napada na titutlu, a Merab je otkrio kako bi se Aldo mogao i umiroviti nakon tog poraza. Čini se kako je Jose ipak željan pokušati još jednom, a titula u bantam kategoriji samo bi učvrstila njegovu poziciju među najvećim borcima ikad.

Kad su u pitanju općenito najveći borci u povijesti MMA-a, Aldo je također otkrio tko je njegov favorit, no ovaj put nije odabrao samog sebe.

‘‘U priči je Demetrious Johnson koji nastupa u nižim kategorijama, a o njemu slabo pričaju jer je manji. Ali i GSP je također veliko ime. Međutim, za mene je Fedor najveći ikad. On je ikona. Onda kad je 10 godina ostao neporažen, ja sam rekao: ‘Čovječe, želim skinuti rekord ovog tipa‘‘‘, pojasnio je Aldo.

Aldo je također uspio ostati 10 godina neporažen. Krajem 11. mjeseca 2005. godine, Luciano Azevedo mu je nanio prvi poraz u karijeri. Sve do 12. mjeseca 2015. godine Aldo nije upisao svoj drugi poraz, a onda ga je nokautirao Conor McGregor. Fedorov niz trajao je nešto kraće od 10 godina. Krajem 2000. godine prekidom je izgubio od Tsuyoshija Kohsake, a sve do sredine 2010. godine i Fabricija Werduma, nitko ga nije porazio.

Kad su u pitanju brazilski borci, vjerojatno će i tu biti neslaganja s Aldom oko toga tko je uistinu najveći, ali Jose ima pravo na svoje mišljenje.

Linker
09. svibanj 2024 12:23