UFC

Jorge Masvidal iskritizirao Khamzata Chimaeva: ‘Da je Usman imao vremena pripremiti se, razvalio bi mu guzicu!‘

 -/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA -/instar Images/profimedia
Dana White potvrdio je da mu je ova pobjeda priskrbila napad na pojas srednje kategorije

Jorge Masvidal nije bio impresioniran pobjedom Khamzata Chimaeva nad Kamaruom Usmanom. Chimaev (13-0, 7-0 UFC) pobijedio je Usmana (20-4, 15-3 UFC) većinskom odlukom u njihovoj borbi srednje kategorije na UFC-u 294 prošlog mjeseca u koju je Nigerijac uskočio na "short notice". Nakon jake prve runde, Chimaev je usporio, što je omogućilo Usmanu povratak u borbu.

Bivši UFC-ov prvak u velter kategoriji, Usman, prihvatio je meč u višoj kategoriji dva tjedna prije priredbe. Masvidal vjeruje da će se Chimaev nakon tog nastupa boriti protiv gornjeg ešalona srednje kategorije.

"Nije se borio ni s kim iz srednje kategorije. Ne pokušavam ga omalovažavati, ali on nije srednjaš. On je sjajan borac u velteru, ali. ako ga stavite u kavez s pravim srednjašem, oni će ga samljeti", tvrdi.

Masvidal se prisjeća da je naletio na Usmana u noćnom izlasku neposredno prije nego što mu je ponuđena borba. "Gamebred" je uvjeren da bi Usman dokrajčio Chimaeva da je imao više vremena za pripremu.

"Smiješna priča: Neposredno prije nego što je uzeo tu borbu, to se nije događalo prečesto, ali vidio sam Kamarua Usmana vani. Bila je to najluđa stvar ikada. Ulazio sam u klub, a netko je rekao: ‘Jorge Masvidal, što ima?‘ Kažem, ‘Čovječe, taj glas zvuči poznato.‘ Okrenuo sam se, a ono Usman... To je bilo doslovno dan prije nego što je dobio najavu za borbu. Samo želim reći ako taj tip ima pet, šest tjedana da se pripremi za Chimaeva, razvalio bi mu guzicu. Garantiram."

Izvršni direktor UFC-a Dana White rekao je da je Chimaevu pobjeda nad Usmanom donijela priliku za naslov protiv prvaka u srednjoj kategoriji Seana Stricklanda, ali to se neće dogoditi dok ne zacijeli pokidani ligament na ruci, za koji je Chimaev rekao da ga je pretrpio u 1. rundi borbe. Kad se oporavi, trebao bi odraditi taj meč, a kako će mu ići, najbolje ćemo saznati u kavezu.

Linker
25. travanj 2024 06:11