UFC

Jon Jones: ‘Hoću li se povući nakon meča s Miočićem? Teško je reći, opcije izgledaju ludo!‘

Jon Jones

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove teške kategorije trenutno ne može odgovoriti na pitanje o nastavku svoje karijere

Svaka rasprava o najvećem MMA borcu u povijesti tog sporta, jednostavno mora uključivati ime Jona Jonesa. Legendarni ‘‘Bones‘‘ ima nevjerojatno dobru karijeru iza sebe, a svoju ostavštinu može donekle narušiti jedino predugim ostankom u MMA vodama.

Puno puta svjedočili smo velikanima koji nisu znali kada je dosta te su upropaštavali svoj ‘‘score‘‘ i ugled upisujući brojne poraze pretkraj karijere. 36-godišnji Jones definitivno se bliži vremenu kada bi trebao okončati svoju karijeru, ali prije završetka karijere čeka ga barem još jedan meč.

Stipe Miočić bit će njegov sljedeći protivnik, a Jones smatra kako je to meč koji jednostavno mora odraditi. Miočića mnogi vide kao najvećeg teškaša u povijesti MMA-a, posebno ako suzimo izbor samo na borce koji su nastupali u UFC-u. Pobjeda nad takvim borcem dodatno bi obogatila ionako bogatu Jonesovu ostavštinu.

Ali, što nakon meča s Miočićem? MMA fanovi silno žele vidjeti Jonesa u kavezu s Tomom Aspinallom, a pri vrhu teške kategorije prijete borci poput Curtisa Blaydesa, Alexandera Volkova, a tu je i Ciryl Gane koji bi sigurno htio revanš s Jonesom nekad u budućnosti.

Osim spomenutih imena, opcija je i Alex Pereira. Prvak UFC-ove poluteške kategorije želi doći u priliku da osvoji treći pojas unutar UFC-a, a Jones je borac koji mu trenutno stoji na tom putu. Upitno je može li Jones skupiti snage i motivacije za nove izazove, a čini se kako je i on sam neodlučan u ovim trenucima.

‘‘Hoćeš li se umiroviti nakon meča sa Stipom?‘‘, pitao je jedan od Jonesovih pratitelja na Twitteru, na što je Jones odgovorio:

‘‘Iskreno, teško je reći u ovom trenutku. Puno toga bazirat će se na mom sljedećem izdanju. Opcije u ovom trenutku izgledaju ludo.‘‘, napisao je Jones.

Dakle, Jones tek želi vidjeti kako će se osjećati u kavezu i kakav će nastup pružiti u meču protiv Miočića. Bude li njegova forma na zadovoljavajućoj razini, dobre su šanse da Jones nastavi i pokuša poraziti još jednu generaciju vrhunskih izazivača. No, nekako realnije djeluje opcija da će se Jones povući nakon meča s Miočićem.

Vrijeme će dati odgovore na sva pitanja.

Linker
04. srpanj 2024 11:37