UFC

Joaquin Buckley opet šokira izjavama: ‘Nokautirao bih ‘GOAT-a‘, nećemo se lagati‘

Joaquin Buckley

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov velteraš uživa privlačiti negativnu pažnju

Joaquin Buckley borac je koji trenutno uživa jako dobru formu unutar UFC-ove velter kategorije. Odlični američki velteraš upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa u toj težinskoj kategoriji.

Posljednju pobjedu upisao je prije dva tjedna na UFC-ovoj priredbi u St. Louisu. Buckley je jednoglasnom odlukom sudaca porazio opasnog Nursultona Ruziboeva i dokazao je kako će biti velik problem u velter kategoriji. Osim po odličnim nastupima, Buckley se sve češće pokušava istaknuti izjavama kojima navlači bijes šire publike.

Nakon pobjede nad Ruziboevim, Buckley je odlučio prozvati Conora McGregora. Nema ništa loše u prozivci, ali Buckley je to odradio na jako neukusan način. Navodio je Joaquin kako je istraživao obiteljsko stablo obitelji McGregor i doznao je kako su svi ‘‘kuje‘‘. Michael Bisping i Daniel Cormier naknadno su izjavili kako je to jedna od najlošijih prozivki koje smo ikad čuli, ali Buckley je uspio u svome naumu da privuče pažnju.

Novu dozu pažnje Buckley je privukao jučerašnjim ‘‘tvitom‘‘. Joaquin je podijelio kraći isječak koji prikazuje Georgesa St-Pierrea u meču protiv B.J. Penna, točnije njegov ‘‘superman‘‘ udarac. Buckley je imao zanimljivu repliku na taj video.

‘‘Nećemo se lagati, da smo se GSP i ja susreli kao 30-godišnjaci, ja bih nokautirao ‘GOATA-a‘. Iskren sam.‘‘, poručio je Buckley, na što su mnogi njegovi pratitelji ostali u nevjerici.

Buckleyjeva izjava došla je i do legendarnog Cuba Swansona. Veteran slobodne borbe pokušao je ušutkati Buckleyja, ali sve je izraslo u jednu opsežnu prepirku putem Twittera.

‘‘Bolji od tebe su pokušali, ali nisu uspjeli.‘‘, poručio je Swanson, na što je Buckley uzvratio:

‘‘Vrati se pobjedama prije svega, a onda pričaj o boljima.‘‘

U nastavku prepirke Swanson je pojašnjavao Buckleyju kako ne može iskazivati nepoštovanje prema legendama ovog sporta, ali Joaquin Buckley držao se svoje osobnosti i nastavio je omalovažavati Swansona, a usput je ponovio i kako bi nokautirao GSP-ja.

Iako gotovo nitko ne shvaća Buckleyja ozbiljno, činjenica je da Joaquin radi sve bolji posao po pitanju marketinga. Buckley je odlučio prihvatiti ulogu ‘‘zlikovca‘‘ i spreman je kontroverznim izjavama navlačiti bijes. Colby Covington gradio je karijeru ponašajući se tako, a Joaquin Buckley očito želi ići sličnim putem.

Linker
26. svibanj 2024 14:45