UFC

Javio se Paulo Costa, rekao da je Chimaev izgledao užasno: ‘Zelen i nezreo borac, sve ispuca u prvoj rundi‘

 Paulo Costa 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Costa nije jedini koji smatra da bi Usman s kampom i na pet rundi deklasirao ovakvog Chimaeva, no jedino što je sada bitno jest da je pobjeda upisana

Iako je Khamzat Chimaev legitimno pobijedio Kamarua Usmana na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju, nije tajna da je puno onih koji nisu oduševljeni njegovim nastupom. Najveći problem mu je predstavljala kondicija koja je nakon prve runde značajno opala, tako da mnogi predviđaju što bi mu Usman napravio s bilo kakvim kampom.

Jedan od onih koji nakon meča i dalje kritizira Khamzata jest njegov nesuđeni protivnik, Paulo Costa. Costa je rekao kako nije impresioniran onime što je vidio u kavezu, a Chimaeva je nazvao nezrelim borcem koji ne zaslužuje napasti titulu.

‘‘Nije bilo dobro. Još je gore nakon što sam opet pogledao meč. Borba je bila katastrofa. Khamzat izgleda užasno. Tri runde katastrofe. Borio se s velterašem na ‘short notice‘. Taj tip nije ni iz srednje kategorije uopće. Pokušao ga je završiti u prvoj rundi, ali nije uspio. Usman ga je onda pobijedio u ostale dvije runde. Što da kažem, izgledao je užasno‘‘, rekao je Costa za MMA Junkie.

‘‘Ja bih tog idiota završio lagano, sad sam baš tužan. Lagan novac. On je tako zelen, nezreo borac. Svu energiju potroši u prvoj rundi, a ako ne završi tipa tad, gotov je. Iskreno vjerujem da bi ga Usman razbio da je imao još nekoliko tjedana treninga, barem dva tjedna u kampu‘‘, dodao je.

Costa nije jedini koji smatra da bi Usman s kampom i na pet rundi deklasirao ovakvog Chimaeva, no jedino što je sada bitno jest da je pobjeda upisana. Titula i Strickland je vjerojatno sljedeće za Chimaeva, a to će tek biti zanimljivo.

Linker
28. travanj 2024 01:30