UFC

Jamahal Hill proziva UFC: ‘Prochazka i Pereira preskočili su red, zašto ne bih i ja?‘

Jamahal Hill

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov poluteškaš želi se boriti za titulu što prije

Veliku pobjedu ostvario je Jamahal Hill u ‘‘main eventu‘‘ protekle UFC-ove priredbe. Tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Hill je pobijedio Thiaga Santosa i time se dodatno primaknuo borbi za pojas.

Američki poluteškaš sada je u nizu od tri uzastopne pobjede, a unutar UFC-a ima pet pobjeda, jedan poraz i ‘‘no contest‘‘ protiv Klidsona Abreua kojeg je pobijedio prije nego je odluka preinačena u ‘‘no contest‘‘ zbog Hillova pozitivnog dopinškog testa (konzumirao marihuanu).

Sve svoje UFC pobjede Hill je upisao nokautom, osim one prve protiv Darka Stošića. Nokautirao je Jamahal borce poput spomenutog Santosa, ali i Ovincea Saint Preuxa, Jima Crutea i Johhnyja Walkera.

Iako će Glover Teixeira vjerojatno biti sljedeći izazivač za titulu koja je u vlasništvu Jirija Prochazke, a nakon toga bi Magomed Ankalaev trebao biti sljedeći na redu, Hill se nada preskakanju reda.

‘‘Već smo vidjeli takav scenarij. Tako je Jiri došao do pojasa. Preskočio je red i došao do pojasa. Pogledajmo kategoriju ispod. Alex Pereira borit će se protiv Israela Adesanye. Nije li to preskakanje reda? Mnogima dopuštaju preskakanje reda. Zašto i ‘Sweet Dreams‘ ne bi preskočio red?‘‘, poručio je Hill i teško je reći da njegove riječi nemaju smisla.

UFC je očito dopustio nekim borcima da preskaču red i bilo je pitanje vremena kad će se neki drugi borci pobuniti zbog toga. Hill je samo jedan od nezadovoljnih, ali realnost je kako ćemu trebati barem još jedna pobjeda prije napada na titulu. Tko će tada biti prvak, teško je predvidjeti, ali Hill vjeruje da mu aktualni prvak jako dobro stilski odgovara.

‘‘Mislim da bi to bio fenomenalan meč i da smo stilski fenomenalno uparivi. Vjerujem da bih pobijedio u tom meču, ali bio bi to sjajan meč. Mislim da bi se jako dobro mogao i prodati taj meč. Smatram da je on (Prochazka) pokazao da je čvrst protiv Teixeire. Prezentirao je atleticizam, snagu, izdržljivost i fizičku sposobnost. Ali isto tako, vidio sam neke rupe u njegovoj igri i mislim da ih mogu iskoristiti. Vjerujem da bih ga stvarima koje dobro radim doveo u probleme i tu bi nastupio njegov pad. On prima čiste udarce. Kad god primi čisti udarac, na sekundu ostane ‘zaleđen‘ i stoji na istom mjestu. Ja ne pogađam pojedinačnim udarcima, ja odmah idem po još. Mislim da nije spreman na takve stvari.‘‘, pojasnio je Hill gostujući u MMA Houru.

Hill će morati zaslužiti priliku za potvrditi svoje riječi, ali možda Prochazka u međuvremenu izgubi pa se Hill i Prochazka susretnu i u meču čiji ulog neće biti titula prvaka. Poluteška kategorija postala je zanimljivija kroz proteklih par godina, a za to je zaslužna svježa krv u vidu Jirija Prochazke, Magomeda Ankalaeva, Jamahala Hilla i naravno, Aleksandra Rakića. Sada slijedi vrijeme za njihove međusobne obračune i tome se mnogi MMA fanovi raduju.

Linker
05. svibanj 2024 15:30