UFC

Jamahal Hill: ‘Divizija je umorna, poslat ću ih sve na spavanje‘

Jamahal Hill

 Screenshot (youtube, Ufc)
Značajnu poruku za ostatak UFC-ove poluteške kategorije ima Jamahal Hill

Znalo se da je Jamahal Hill borac koji posjeduje razne kvalitete. Ovaj UFC-ov poluteškaš potvrđivao je to od svog prvog nastupa u Octagonu. Pojavile su se neke sumnje nakon što je u svom trećem UFC nastupu poražen od Paula Craiga, no onda su uslijedila dva najbolja nastupa karijere, u kojima je savladao Jimmyja Crutea te sada i Johnnyja Walkera.

Oduševljen načinom na koji je Hill zaustavio Walkera, Paul Felder mu je prišao u Octagonu s ciljem da odrade dobar intervju. Što je želio, to je onda i dobio. Hillu pitanja zapravo nisu bila niti potrebna.

"Želio sam pokazati što mogu i pokrenuti drugačije razgovore jer o meni svi postavljaju kriva pitanja. Želim da se pitaju što mi slijedi, koliko sam zapravo dobar. Prestanite sumnjati, krenite vjerovati", rekao je Hill, da bi onda bio zatražen za komentar borbe i trenutka koji je prepoznao, a onda impresivno odradio sve što je bilo potrebno:

"Bilo ga je teško pogoditi dok je u kontragardu. On ima sjajna oružja, velik je i dugačak, trebao sam ga uhvatiti. Ali, znao sam da će doći prilika. Kad sam ga našao, dobro je sjelo. Ali, i da nije, imao sam već idući spreman, taj bi ga sigurno pogodio."

Impresionirani Felder ga je onda upitao što misli da mu slijedi iduće, ali nije mogao pobjeći niti od toga da se ovakvim nastupima vrlo brzo dolazi i do spomena među kandidatima za titulu. Tako se zapravo kreće graditi ono što zovemo hype.

"Naravno da se želim boriti za pojas, ali sad ne mislim o tome. Moram pogledati diviziju i vidjeti što ima smisla", rekao je, da bi zapravo onu moćnu rečenicu dodao na kasnije održanoj službenoj konferenciji za medije:

"Ova divizija je malo umorna, vidim da par momaka treba kvalitetno odspavati. A ja sam tu da im to priuštim."

Uostalom, njegov nadimak je "Sweet Dreams".

Svakako se Hilla svi sad trebaju čuvati. U pitanju je kompletan borac sposoban u svakom trenutku završiti borbu. Njegov idući nastup vjerojatno ćemo ponovno gledati u glavnoj borbi neke priredbe ili na glavnom programu PPV-a, što znači da će uskoro ponovno imati priliku zasjati pred velikim auditorijem. A on je potvrdio kako je tada najopasniji.

Linker
01. srpanj 2024 08:32