UFC

Holloway sumnja u povratak McGregora: ‘Conor je ono što svi žele biti, ali nije posvećen povratku‘

Conor McGregor i Max Holloway

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ponajbolji borac UFC-ove perolake kategorije smatra da neće biti iznenađenje ako se Irac ne vrati

Sada već davne 2013. godine, Conor McGregor i Max Holloway obračunali su se u meču perolake kategorije. Bio je to sukob dvojice velikih potencijala unutar te kategorije, a kako su godine odmicale, oba borca izgradili su vrhunske karijere.

McGregor je bio prvakom dvaju težinskih kategorija, a unutar perolake je neporažen. Što se Hollowayja tiče, on je pojas osvojio u perolakoj kategoriji i triput ga je uspješno branio. Vlasnik je brojnih rekorda kad su pogođeni udarci i pobjede nokautom u pitanju.

Borba njega i McGregora iz 2013. godine završila je pobjedom irskog borca. Conor je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde, a 21-godišnji Max puno je naučio kroz to iskustvo. Nanizao je Holloway 13 uzastopnih pobjeda, a mnogi su zazivali revanš njega i Conora, nakon što su se obojica izgradili u vrhunske borce. Ususret svom ovotjednom meču protiv Alexandera Volkanovskog, Max Holloway je u razgovoru za ESPN otkrio kako je i dalje zainteresiran za taj revanš.

''Taj meč s Conorom, konstantno vam govorim, ta borba uvijek je u igri. Ali slijedi Volkanovski prije svega. Vidjet ćemo.'', rekao je Max.

Što se McGregora tiče, lista zainteresiranih za obračun s njime jako je velika. Gotovo da nema vrhunskog borca koji se nije povezivao s Conorom ili ga prozivao putem društvenih mreža i medija. Irac se međutim i dalje oporavlja od prijeloma noge koji je zadobio prije godinu dana te nije poznato s kime će kročiti u kavez onda kad se vrati.

Ako se Maxa Hollowayja pita, on smatra kako je zapravo izuzetno upitno hoće li se Conor ikada vratiti u kavez, ali ako se ne vrati, nitko mu ne može zamjeriti.

''On se nikada u potpunosti nije posvetio povratku. Niti jednom nije jasno rekao da se vraća. I s pravom to nije rekao, niti bi trebao. Conor je ono što svi žele biti. Svatko želi ući u ovaj sport, zaraditi ogroman novac i zatim spasiti samog sebe. Ne bih ga niti krivio ako se ne želi vratiti. Vidjet ćemo što će odlučiti, poštovanje za njega.'', rekao je Max o povratku Conora u borilišta.

Istina je da McGregor nije naročito jasan po pitanju svog povratka. Nerijetko ističe da će to biti epski povratak o kojem će se snimati dokumentarci, ali istovremeno njegov raskalašeni način života ne odaje dojam posvećenosti povratku. UFC-ova laka kategorija pretrpana je vrhunskim i gladnim borcima, a koliko neposvećeni Conor može u takvom okruženju, teško je reći.

Kao što Holloway kaže, tko može kriviti Conora ako se uzevši sve u obzir, nikada ne vrati u kavez.

Linker
15. travanj 2024 13:44